Bodrum Belediyesi'nde skandalda ikinci perde: Önce ruhsat verip sonra ceza kesmişler

Bodrum Belediyesi’nin 20 yıl sonra ruhsat verdiği 22 villaya sadece iki ay sonra ceza kestiği ortaya çıktı. Yapı Tatil tutanağında, binalarda güçlendirme yapılmadığı, fazladan havuz ve ilave bölümler yapıldığına yer verildi. Belediyenin ruhsat verdikten iki ay sonra inşaatı mühürlemesi şaşkınlık yar

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bodrum Gökçebel Mahallesi Kızılburun mevkiinde yapımına 2022 yılı sonrasında başlayan 22 villanın kaba inşaat halindeyken kat mülkiyetleri kuruldu.

2014 yılında daha kaba inşaatı bitirmeden iskan verilen villalar ruhsatı ise 7 Mart 2022 tarihinde verildi. Davut Han Çağlar’ın sahibi olduğu arazide yapılan villalara ruhsat verildikten hemen sonra ceza kesildiği ortaya çıktı.  

İŞTE O TUTANAK!

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafında 26 Mayıs 2024 tarihinde tutulan Yapı Tatil tutanağında şu ifadelere yer verildi:

‘’Gökçebel Mahallesi 820 Ada 1 Parsel üzerinde bulunan 22 bağımsız bölümden oluşan binalarla ilgili olarak 5 Haziran 2006 tarihli Yapı Ruhsatı, 27 Mart 2014 tarihli Tadilat Yapı Ruhsatı, 28 Mart 2014 tarihli Yapı Kullanım İzin Belgesi, 7 Mart 2022 tarihli Güçlendirme Yapı Ruhsatı düzenlendiği görülmüştür. Parsel üzerindeki bağımsız bölümde yerinde yapılan incelemede, Yapı Tatil eki krokilerinde belirtilen şekil ve ölçülerde mevcut binada güçlendirme yapılmadığı, yıkılarak yeniden yapıldığı, ilave ihdas alanlar oluşturduğu, betonarme havuz, binanın arka ve yan cephesine ilave kapalı alanlar, otopark alanları, betonarme istinat duvarları, tespit edilerek inşaat aşamasında mühürlenmiştir. Mühür yeri krokide belirtilmiştir’’ denildi.

BU FAZLALIKLAR İKİ AY ÖNCE YOK MUYDU?

Bodrum Belediyesi’nin ruhsat tarihinden iki ay gibi kısa sürede inşaata kestiği cezanın göstermelik olduğu iddia edildi. Yapı Tatil tutanağında belirtilen fazlalıkların iki ay önce verilen ruhsatta da olmasına rağmen bunun dikkate alınmadığı görüldü. İnşaat alanındaki tabelada müteahhit firmanın Yeşilyurt İnşaat görülmesine rağmen yapı sahibi Davut Han Çağlar’ın buraya yeni bir müteahhit aradığı öğrenildi. Ankaralı bir müteahhitin pazarlık aşamasında projeye iskan alındığını gördükten sonra masadan kalkmış.

BELEDİYE AÇIKLAMASINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DETAYI!

Belediye’den MedyaRadar’a yapılan açıklamada, ‘’Burası İçişleri Bakanlığı müfettiş incelemesine konu olan bir yer. Yapı ruhsatı ve iskanı eski mevcut yapılara verildi. Güçlendirme ruhsatı alınıyor ancak ilgisi yapıları güçlendirirken yıkıp yeniden yapmaya başlıyor, Bu aşamada yapı kontrol müdürlüğü gerekli incelemelerini yapıp yasal işlemleri gerçekleştiriyor, İskan verildiği iddiası doğru değil’’ ifadelerine yer verildi. Projeyi yapan Yeşilyurt İnşaat’tan ise, ‘Projeye önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bir sorun gözükmüyor’’ denildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol