Denizbank fon vurgunu: 44 milyon dolarlık vurgun için 216 yıl hapis talebi

Yüksek kazançlı özel fon teklifiyle aralarında Selçuk İnan, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun da olduğu kişilerle ilgili dolandırıcılık soruşturmasında önemli gelişme

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ iddiasıyla DenizBank şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler hakkında iddianame düzenlendi.

10 NİSAN'DA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

ODATV'den Can Özçelik'in haberine göre Selçuk İnan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Mert Çetin, Emre Çolak’ın da aralarında bulunduğu onlarca kişi DenizBank şube müdürü Seçil Erzan tarafından “yüksek faizli fon” iddiasıyla dolandırıldıklarını anlattılar.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, bankanın şube müdürü Seçil Erzan, 10 Nisan’da tutuklandı. Savcılık, şüpheli Seçil Erzan ve beraberindeki 6 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Seçil Erzan'ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istendi.

BDKK SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Soruşturma sürerken, ‘zimmet’ suçunun oluşup oluşmadığının belirlenmesi için dosya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) yollandı.

Soruşturma dosyasına giren 42 sayfalık BDDK raporuyla soruşturma tamamlandı.

Banka şube müdürü Seçil Erzan ve diğer bazı şüpheliler, ‘resmi belgeyi bozmak’ ve ‘nitelikli hileli davranışlarla’ suçlandı. Savcılık, şüphelilerle ilgili bu suçlardan dolayı ceza verilmesini talep etti.

216'ŞAR YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık, 'nitelikli dolandırıcılık' yönünden ise dosyayı ayırmıştı. Edinilen bilgilere göre Seçil Erzan, Ali Yörük, kardeşi Atilla Yörük ile Aslı Yörük hakkında 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile iddianame düzenlendi. İddianamede, sanıkların 216'şar yıla kadar hapsi istendi. Düzenlenen iddianame İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkemenin, iddianameyi kabulü ile birlikte yargılama süreci de başlayacak. Bu arada, soruşturma kapsamında Seçil Erzan'ın yanı sıra Ali Yörük, Atilla Yörük ile Aslı Yörük halen tutuklu bulunuyor.

MAHKEME ONAYLARSA DAVA BAŞLAYACAK

Başsavcılık hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu. Mahkeme iddianameyi kabul ederse dava açılacak.

‘Bankacılık zimmeti’ ile suçlanan 11 kişi, aralarında banka yöneticilerinin de olduğu bir grup.

Bu kişilerin, bankaya ait olan veya korumakla yükümlü oldukları paraları ve malları kendilerine veya başkalarına aktardıkları iddia edildi. Mahkeme bu konuyla ilgili takipsizlik kararı verdi.

Soruşturulan eylem için BDDK’nın yazılı başvuru yapmadığı belirtildi ve bu yüzden takipsizlik kararı verildiği duyuruldu.

"DenizBank fon vurgunu” ile ilgili hazırlanan BDDK raporunu ilk kez ODATV yazmıştı.

Haberde, 39 kişinin listesi ve toplamda dolandırıldıkları miktar yer almıştı.

Raporda, şikayetçilerin toplamda 44 milyon dolar ve 15 milyon Türk lirası dolandırıldığı ifade edilmişti.

Yine DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateşle ilgili “Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlamasıyla ayrı bir soruşturma yürütüldüğünü ilk Odatv yazmıştı.

Bu soruşturma dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklu bulunan DenizBank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın şikayeti üzerine başlatılmıştı.

Mağdurların avukatı Rezan Epözdemir'den açıklama:

"Kıymetli basın mensupları arayıp soruyor, Hakan Ateş ve diğer yöneticiler hakkında verilen takipsizlik kararı BDDK'nın hukuk işlerinin raporuna rağmen zimmet suçundan suç duyurusunda bulunmaması nedeniyle verildi. Esasa ilişkin olarak verilmedi.

Muhakeme şartı gerçekleşmediği için verildi, yani Başsavcılık Bankacılık Kanunu uyarınca BDDK yönetimi Başsavcılığa ihbarda bulunmadığından bu suçla ilgili soruşturma yapamıyorum dedi. Yoksa yeterli şüphe olmadığından verilmiş olan esasa ilişkin bir takipsizlik kararı yok.

Son tahlilde takipsizlik kararı henüz kesinleşmedi, karara itiraz hakkımızı kullanıp, hak arama özgürlüğümüzün gereği olarak hukuki yolları sonuna kadar tüketeceğiz." 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol