Dolar saçıyordu! Fenomen çifte 'Kara para' kelepçesi

Güzellik merkezi sahibi Neslim ve Kıvanç Güngen çifti, kara para aklama soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Neslim Güngen'in polis otosuna bindirilirken gülümsemesi dikkat çekti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, polis ekipleri çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. MASAK raporları, fenomenlerin banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelendi. Mali ekiplerin çalışmalarının ardından İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese yönelik düzenlenen operasyon düzenledi.

127 GÜZELLİK MERKEZİ VAR

58 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'e de gözaltına alındı. 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama', 'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlarından gözaltına alınan Neslim Güngen'in polis otosuna bindirilirken gülümsemesi dikkat çekti. Sosyal medya fenomeni ve 127 güzellik merkezi sahibi Güngen çiftinin mal varlıklarına tedbir amaçlı el konulmuştu.

DOLAR-EURO SAÇIYORDU

Neslim Güngen de sosyal medyada lüks hayatını sergileyerek, dolar ve euro'ları saçtığı videolarını çekerek paylaşmasıyla gündeme gelen fenomenlerdendi. Güngen ayrıca, "Dilan Polat'ı sektöre ben soktum" demişti.

UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya, "Operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre: Çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, belgeleri sahte olan medikal cihaz ve çok miktarda nakit paraya el konuldu. Organize suç örgütlerine, kara para aklamaya çalışanlara, suçta kibirlenenlere göz açtırmayacağız. Suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'GENÇLEŞTİRME İP TEDAVİSİ' TUZAĞI

Güngen çiftinin gözaltına alındığı soruşturmada, Ankara'da 2 bin lira karşılığında sahte ustalık belgeleri düzenlendiği, bu belgelerin ise 20 bin lira karşılığında franchise olarak tabir edilen bayilere satıldıkları belirlendi. Ayrıca marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere kendilerine ait marka etiketi basarak "kolajen ip tedavisi" ya da "gençleştirme ip tedavisi" şeklinde pazarlama yapıldığı da öğrenildi. Güngen çifti tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu da tespit edildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN 13 FENOMENİNE İŞLEM YAPILDI

Dilan Polat'ın 2019 yılında paylaştığı ve "Şampiyonlar Ligi" olarak nitelendirdiği fotoğrafta bulunan 12 fenomen hakkında 29 Kasım 2023'te yurt dışı çıkış yasağı kararı uygulanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya fenomenleri Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Tolunay Topal, Yasemin Yiğit, Tuğba Demir, Yavuz Selim Korkut'un taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konulmuştu.

POLAT ÇİFTİ AĞIR CEZADA YARGILANACAK

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyi Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne iletmişti. Dosyayı değerlendiren mahkeme, davanın ağır ceza mahkemesine açılması gerektiğini bildirerek dosyayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etti. İddianamede şüphelilerin "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "yasadışı bahis", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından ayrı ayrı 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisleri istenmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

mhttin

dokar mi sıçıyordu...ben öyle anladim valla

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol