Erdoğan sert çıktı: Birkaç kendini bilmez temizlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezuniyet töreninde Atatürk’e bağlılıklarını ifade eden teğmenlerle ilgili, “Kılıç çeken kendini bilmezler temizlenecek” açıklamasında bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teğmenlerin mezuniyet kutlamasına yönelik, "Birkaç kendini bilmez" diyerek, ordunun içerisinden 'temizleneceklerini' ifade etti.

Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin, subaylık yemini edip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını ifade etmesinin ardından özellikle AKP çevresinden birçok açıklamalar yapıldı.

İlk başta 'soruşturma yok' açıklamasında bulunan Milli Savunma Bakanlığı, daha sonra teğmenlere soruşturma açıldığını duyurdu.

"GEREKLİ ARAŞTIRMALAR YAPILIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21. İmam Hatipler Kurultayı'nda öne çıkanlar:

Şu uzun iktidar dönemimizde ne yaptığından asla pişman olmazsın diye sorsalar, İmam Hatip Okulları'nın önündeki engeli kaldırmaktır, sayısını arttırmaktır, kalitesini yükseltmektir derim. Biz tohumla başladık, sel olduk, fırtına olduk.

Fatih'in emanetine biz sahip çıktık, İslam aleminin kalbindeki sızıntıyı dindirdik, Ayasofya'yı ibadete açtık.

Biz hiçbir okul arasında ayrımcılık yapmıyoruz fakat İmam Hatipler diriliş ve direnişin sembolüdür.

Biz camiler minaresiz kalmasın diye varız. Müslümanlıkla yoğurulan yurdumuz, müslümansız kalmasın diye varız. Eğer bu topraklardan ezanı, minareyi, camiyi, kuranı çeker alırsanız, geriye hiçbir şey kalmaz. Millette kalmaz, memlekette kalmaz.

Ezan, cami, kuran, minare yoksa vatan yoktur, Türkiye yoktur.

İmam hatipliler, iman kalemize saldıran kendilerini ortaya koyacaktır, vatan savunmasında en ön safta yerlerini alacaklardır.

İsrail böyle durmayacak, sıra diğer ülkelere gelecek. Lübnan ve Suriye'ye girecekler. Dicle ve Fırat arasındaki vatan topraklarımıza göz koyacaklar. Biz bu nedenle Hamas sadece Gazze'yi değil, İslam topraklarını, Türkiye'yi savunuyor diyoruz. İsrail karşısında durmak bizim için dini bir görevdir. Mısır ve Suriye ile attığımız adımlar, tehlikelere karşı bir önlem niteliğindedir.

Türk Silahları demek, peygamber ocağı demektir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden imanı alırsanız içinde bir şey kalmaz. İmam hatiplerle uğraşan bir ordunun neler yaşadığını tarihte gördük. Yanlış ellerde ordumuz yıpratıldı. Sokaklarımızda sakallı, sarıklı insanların kovalandığı dönemlerde, FETÖ'cü vatan hainlerini devletimizin içine yerleştirdiler. Malazgirt'teki, Çanakkale'deki ruh ordumuzda tekrar ruh buluyor.

Teğmenler kılıç çektiler. Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili araştırmalar da yapılır, oradaki kendini bilmez de temizlenecek.

Biz buralara durup dururken gelmedik. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol