Ölüm villaları davasında tutuklama

Kaçak 144 villaya rüşvetle ruhsat veren Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı ve 23 şüpheli yargılandığı davada 1 şüphelinin daha tutuklanmasına karar verildi

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul'da CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonuna ilişkin ilk duruşma önceki gün Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

 Temelsiz 144 villadan oluşan 8.5 milyar liralık lüks villaya rüşvet karşılığı ruhsat veren; Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Abdurrehim Çakır'ın ile Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül'ün de aralarında olduğu 23 şüpheli 5 ayrı suçtan yargılandı.

KAZIKLAR BULUNAMADI

Sabah'tan Huzeyfe Atıcı'nın haberine göre keşifler ve bilirkişi raporları kapsamında MASAK raporu değerlendirildiğinde; villalar üzerindeki zemin etüdü ve zemin iyileştirmede uygunsuzluk, bazı villalarda olması gereken yerlerde fore kazık bulunmadığı ve villalarda zemini gevşek olanlar hakkında iyileştirme ön görülmediği de belirtildi.

Ruhsat onayları yapılmadan inşaata başlandığı ve yapı ruhsat belgeleri içeriği ve proje onayları içeriğine bakıldığında bu hususların yeniden bilirkişi incelemelerini de gerektirebileceği öngörüldü.

TUTUKLAMA KARARI

 Sanıklar, beraatlerini ve adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etti.

Sanıklardan daha önce hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanan S.K'nın üzerine atılı suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olguların bulunması, daha önce verilen tahliye kararı sonrası öngörülen adli kontrol tedbirlerine uymaması sonucu hakkında yakalama emri çıkartılmasına sebebiyet vermiş olması ve kaçma şüphesinin de devam ettiğinden tutuklanmasına karar verildi. 

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol