Esas, dev kozmetik markasını alıyor

Türkiye’nin önde gelen özel sermaye şirketlerinden Esas Private Equity, dev kozmetik markasını alıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

 Esas Private Equity, Tacirler Portföy ve Esas tarafından yönetilen Özel Sermaye 1 Girişim Sermayesi Fonu ve Credia Partners’ın yatırımlar bölümü, Yves Rocher'in sahibi Fransız şirket Groupe Rocher'den Türkiye’nin lider kozmetik markası Flormar'ı satın alıyor.

1950’lerde Milano’da kurulan Flormar, 1970’te Türkiye’ye taşındı ve 2012 yılında Groupe Rocher bünyesine katıldı.

Türkiye’de güçlü markasıyla bilinen ve lider konumda olan şirket 70’ten fazla ülkede 60 bin satış noktası ve dünya genelinde 200 şehirde 500 bağımsız mağazada faaliyet gösteriyor.

70 yılı aşan tecrübesi ve yüksek kaliteli ürün portföyü ile Flormar; renkli kozmetik ürünleri, cilt bakımı, vücut bakımı ve aksesuar kategorilerinde geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Her yaş grubundan geniş bir hedef kitleye hitap eden Flormar, yüksek kaliteli ürünleri, ulaşılabilir fiyatları, uzman mağazacılık anlayışı ve yenilikçi yaklaşımı ile dikkat çekiyor.

Şirket, geniş perakende dağıtım ağı, zincir kozmetik mağazalarla yakın ilişki, franchise modeli ve dijital kanallar ile büyümesini sürdürerek, bugün Türkiye’de 120'den fazla Flormar mağazası ve dünya genelinde binlerce satış noktasıyla global pazarda önemli bir konuma ulaştı.

Flormar’ın bu yeni ortaklıkla birlikte Orta Doğu ve ötesinde uluslararası pazarlarda daha da güçlenmesi ve büyümesini hızlandırması bekleniyor. Şirket, Ar-Ge faaliyetlerine yaptığı yatırımlar ve makyaj trendlerini yakından takip eden ürün geliştirme stratejisi ile sektördeki öncü konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Yatırıma ilişkin Esas Private Equity’den yapılan açıklamada, "Flormar'ın globaldeki büyüme potansiyeline inanıyoruz ve bu yatırımın Flormar’ın uluslararası arenada daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz" denildi. Tacirler Portföy yetkilileri ise, "Flormar’ın dinamik yapısı ve yenilikçi yaklaşımı ile global pazarda önemli bir konuma ulaşacağına eminiz. Bu ortaklık, Flormar'ın uluslararası başarılarını hızlandıracaktır" şeklinde konuştu. Credia Partners temsilcileri ise, "Bu stratejik ortaklık, Flormar'ın güçlü yönetişim, inovasyon ve kaliteye dayalı büyüme hedeflerini gerçekleştirmesinde önemli bir rol oynayacak" dedi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol