Eskişehir canisinin anatomisi: Bilgisayarın başından kalmıyordu

Türkiye başına kask, yüzüne maske takıp rastgele 5 kişiyi bıçaklayan Arda Küçükyetim’in şokunu yaşıyor. Yakınları ve mahalle sakinleri, 18 yaşındaki saldırganın eve kapanıp saatlerce bilgisayarın başından kalkmadığını anlatıyor. Uzmanlar da oynadığı şiddet içerikli oyunlardan etkilendiğini söylüyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Arda Küçükyetim, önceki gün sırt çantasıyla Eskişehir Tepebaşı ilçesinde bir binaya girdi. Orada çantasından çıkardığı miğfer şeklindeki kaskını başına, iskelet figürlü maskesini yüzüne takan, üzerinde Nazi sembolleri olan hücum yeleğini giyen18 yaşındaki zanlı, eline bıçağını aldıktan sonra tekrar sokağa çıktı.

Ardından caminin bulunduğu kısma doğru ilerledi. Burada cep telefonuyla canlı yayın başlatan, hücum yeleğinin ceplerinde balta ve biber gazı da bulunan Küçükyetim, caminin karşısındaki çay bahçesinde oturanlara ve yürüyenlere saldırmaya başladı.

Çevrede panik yaşanırken, Arda Küçükyetim’in rastgele saldırdığı 5 kişi yaralandı, diğer vatandaşlar da dehşete kapılıp kaçışmaya başladı. Görev yerine giderken kargaşayı fark eden bir polis memuru hemen müdahale edip Arda Küçükyetim’i etkisiz hale getirdi.

KASKINI TAKTI VE SALDIRDI

Görgü tanıklarından Yakup Taşçı, evindeyken dışarıdaki bir gencin giyiminden dolayı dikkatini çektiğini söyledi.

Pencereden onu izlediğini anlatan Taşçı, “Çantadan bir şeyler çıkarıp giydi. Yanında getirdiklerini bıraktı. Kaskını taktı, ondan sonra buradan yürüyüp gitti. Motosiklete binecek sandım. Polise haber verdim. Sonra yaşlılara saldırdığını öğrendim” diye konuştu.

‘ÇOK İÇİNE KAPANIKTI’

​​​​​​​Olayın yaşandığı Uluönder Mahallesi Muhtarı Hasan Güler ise saldırıyı öğrenip olay yerine gittiğinde polisin, saldırgan Arda Küçükyetim’i etkisiz hale getirerek emniyete götürdüğünü aktardı.

Yaralılara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Güler, şunları söyledi: “Bizim mahallemizde oturuyordu. 3 yıl önce Çamlıca Mahallesi’ne taşındılar. Ailesi bir fabrikada çalışan kendi halinde bir çift.

Ailenin 2 çocuğundan biri. İçine kapanıktı. Olayı gerçekleştiren kişinin burada tanıdıkları vardır, çünkü çocukluğu burada geçti.”

SALDIRIYI PLANLAMIŞ

Saldırı öncesi ekipmanlarının fotoğraflarını paylaşan Arda Küçükyetim, altına da “Duşumu alıp ekipmanlarımla dışarı çıkacağım, arabayla ya da toplu ulaşım aracıyla saldırıyı gerçekleştireceğim yere gidip kıyafetlerimi değiştireceğim. Baltamı yeleğimi alıp herkese saldırıyorum” notunu düştü.

Küçükyetim’in daha önceki paylaşımlarında da “Orta halli mahallede büyüdüm, ortaokul yıllarımın sonlarına doğru insanlara karşı nefretim arttı” ifadelerini kullandığı görüldü.

TUTUKLANDI

Emniyette işlemleri tamamlanan Arda Küçükyetim, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından çelik yelek giydirilerek geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

16 SAYFALIK MANİFESTO

Arda Küçükyetim’in, sosyal medya hesabından daha önce de 16 sayfalık bir manifesto yayımladığı ortaya çıktı. Manifestoda yer alan ifadelerden bazıları şöyle:

- Yahudi medyasının yalanlarına gelmeyin. Bu tamamen bir lonewolf (yalnız kurt) saldırısıdır.

- Eski planımda TKP binasına saldırmayı amaçlıyordum.

‘UMARIM BÖCEKLERİ TEMİZLERİM’

- Beni insan nefreti, mizantropi motive etti.

- Umarım bunlarla yeteri kadar böcek temizleyebilirim.

- Ailemle aram hiç iyi olmadı.

- Göçmen kayıt merkezine EYP yerleştir ve havaya uçur.

Saldırganın paylaşımlarında ayrıca bazı etnik gruplara ve LGBT üyelerine hakaretler ettiği, “Çocuk ve yaşlı fark etmeden hepsi temizlenmelidir” dediği görüldü.

‘AZİZLER’İ TERÖRİSTLER

Arda Küçükyetim’in Yeni Zelanda’da 2019 yılında bir camiye düzenlediği terör saldırısıyla 51 kişinin ölümüne neden olan Brenton Tarrant ve Norveç’te 2011’de gençlik kampını basıp 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik için ise ‘aziz’ ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol