Genç teğmenlerin yeminleri kimleri rahatsız etti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulundaki diploma töreni sonrası “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak “Ne Mutlu Türküm” diye biten Subaylık Yemini eden yeni mezun teğmenler, kimleri rahatsız etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

 

Yeni Akit gazetesi yazarı Zekeriya Say, Kara Harp Okulu birincisi Teğmen Ebru Eroğlu'nu çirkin sözlerle hedef aldı.

Yeni Akit yazarlarından Zekeriya Say, Kara Harp Okulu'nu birincilikle tamamlayan Teğmen Ebru Eroğlu hakkında çok çirkin bir paylaşım yaptı, "Peygamber ocağında ne işi var bunun" diye sordu.

"GÖZLERİ RESMEN FELFECİR OKUYOR"

Sosyal medya hesabından Eroğlu'nun Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Say, "Tipe bak! Gözleri resmen felfecir okuyor" diyerek Eroğlu'nu hedef aldı.

900 TEĞMENİ KENDİNE OYUNCAK ETMİŞ

Say, "900 teğmeni kendine oyuncak etmesinden belli nasıl bir şey olduğu. Peygamber ocağında ne işi var bunun!" diyerek Eroğlu'nun askerliğini de sorguladı.

"TIFIL TEĞMEN, ŞARK KURNAZI"

Say, Eroğlu'na "TSK iç hizmet kanununda 'laikliği korumak' gibi bir görev tanımı yokken, bu tıfıl teğmen durumdan vazife çıkarıyor. Biz bu şark kurnazını eleştirince de 'Tutuklayın' goygoyu başlıyor. Ne demişim, Dilruba K. gibi 'beyni emcüklenmiş geri zekalı' mı demişim?" dedi.

 

METİNER: KABUL EDİLEMEZ

AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner, “O üniformanın altında yapılan davranış rahatsızlık verici, asla kabul edilemez. Gereği neyse yapılmalıdır’’ dedi.  AKP MKYK üyesi eski milletvekili Orhan Miroğlu, “İyi saatte olsunların, askerleri göreve çağırdıkları dönemlerin yeni bir provası gibi mi oldu ne?!” ifadelerini kullandı. AKP’li sosyal medya trolü Furkan Bölükbaşı da “Resmen darbe iması” iddiasında bulundu ve teğmenlerin tümünün ihraç edilmesini istedi.

GP’li Sema Silkin Ün kumpasları hatırlattı

Mayıs 2023’te CHP listelerinden milletvekili seçilen Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün de rahatsız olanlardan. Ün, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpasları hatırlatan yorumunda “Resmen 2007 senesinin bir tekrarını yaşıyoruz. Bu filmi daha önce izledik, tekrar izlemek isteyenler varsa bize göre mahsuru yok. Biz zaten birinci sezonu çok sevmiştik” yazdı.

Küçük ve Uğur’dan ‘Darbe’ göndermesi

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı” dedi. TV 100 yazarı Fuat Uğur ise “Tam FETÖ elebaşının darbe imalı mesaj yayınladığı gün, tuhaf ve kaotik bir and içme ritüeli” yorumunu yaptı.

MHP’li İsmail Özdemir teğmenlere sahip çıktı

AKP’lilerin hedefindeki yeni mezun teğmenlere MHP kanadından destek geldi. Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, “Bu gençlerin ebedi Başkomutanları, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi. Özdemir sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Türk Silahlı Kuvvetleri Büyük Türk Milleti’nin asil neferlerini ve nice kahramanları bağrından çıkarmış, ebediyete kadar da çıkarmaya devam edecektir. Onların görevi askerliğin namusunu ve Türk sancağının şanını korumak, ezanı dindirmemek, vatan nöbetinde hayatlarını inandıkları bu mübarek yolda feda etmektir. Bu gençler, Türkiye’nin beka mücadelesinin savunucuları olduğu kadar küresel ülkülerimizin de şerefli üniforma altındaki geleceğidir. Kendilerine güvenimiz tam. Ordumuzla milletimiz arasındaki sarsılmaz bağa halel gelmesine müsaade edilmez. Bu sebeple hiç kimse farklı yollara ve algılara sebebiyet vermemelidir. Yeni mezun teğmenlerimizin yolu ve bahtı açık olsun.”

Subaylık Yemini Türkiye’yi salladı

Kara Harp Okulu’nun önceki günkü mezuniyet töreninin resmi kısmında ant içen 960 mezun teğmenden 300-400’ü yaklaşık bir saat sonra geleneksel Subaylık Yemini’ni etti. Resmi törenin ardından kılıçlarıyla bir araya gelen teğmenler dönem birincisi eşliğinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı attıktan geleneksel yemini içti. Bu ant, 2016’daki hain FETÖ darbe girişiminden sonra resmi törenlerden çıkarılmıştı. Subaylık Yemini’ndeki “laik, demokratik Cumhuriyet” ve “karşılarında bizi bulacak”, “kılıçlarımız keskin ve hazır olacaktır” gibi ibarelerin bazılarını rahatsız ettiği için kullanılmadığı iddiaları ortaya atıldı. Subaylık Yemini’ne tüm mezunların değil de 300-400 kadarının katılması ise tartışma konusu oldu.

KILIÇLARINI ÇEKTİLER, HEP BİRLİKTE HAYKIRDILAR, BÜYÜK ALKIŞ ALDILAR

FETÖ kumpası nedeniyle 1300 gün hapis yatan emekli Albay Mustafa Önsel, teğmenlerin ant içme görüntüsünü paylaştı. “Atatürk her dem küllerinden doğuyor. Bu çocukların hepsi Allah’a, vatan da onlara emanet! Bahtları açık olsun” dedi.

İŞTE YEMİNİN SÖZLERİ

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” tezahüratı ile başlayıp aynı şekilde biten yemin şöyle: “Ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız. Ve şerefimizle öleceğiz. Ne mutlu Türküm diyene!”

Mustafa Kemal’in askeri olmayan Yunan askeridir

Genç teğmenlerin ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ ve ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganlarını eleştirenlere muhalefet tepki gösterdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Genç teğmenlere saldıranlar, ‘Mustafa Kemal’in askeri’ ifadesi her onurlu Türk vatandaşının söylemidir. Mustafa Kemal’in askeri olmayan, Yunan ordusunun, Haçlı ordusunun askeridir” dedi.

DEMEZLERSE BEKA

CHP lideri Özgür Özel “Ne diyeceklerdi, ‘Hepimiz Trikopis’in askerleriyiz’ mi? Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar. Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. ‘Mustafa Kemal’in askeriyim’ demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır” yorumunu yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu “AK Parti her ne kadar ordu siyasallaşsın diye uğraşsa ve askeri okullarımızda toplumun tamamını derinden yaralayan manzaralar yaşanıp basına yansısa da Türk askerinin mayası sağlamdır. Bağrından çıkardığı en büyük Türk’ü, Atatürk’ü daima önderi görecek ve onun hatırasına dil uzatanların karşısında yalın kılıç dikilecektir” dedi. Akademisyen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da Mustafa Kemal’in askerleri olmanın darbecilikle yakından uzağa alakası olmadığını, aksine laik, sosyal ve hukuk ilkelerine dayalı bir demokrasinin garantisi olduğunu ifade etti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol