Gübre devi BAĞFAŞ'a 725 milyon liralık şok

Türkiye’nin önemli gübre üreticilerinden BAGFAŞ Gübre, Alman devi ThyssenKrupp ile karşı karşıya geldiği davada, olumsuz yanıt aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstinaf Mahkemesi, ThyssenKrupp’ın, uluslararası tahkim mahkemesinde kazandığı davanın Türkiye’de işleme konulmasına onay verdi. Şirket, borsaya yaptığı açıklamada, kaybedilen dava neden ile 29 milyon Euro’luk ödemenin ayrıldığı bildirildi.

Gençer Holding şirketi Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ, 8 yıl önce Alman ThyssenKrupp Industrial Solutions AG ile davalık oldu. BAGFAŞ, yeni kurulan kimyevi gübre tesisinin yüklenicisi ThyssenKrupp’ın sözleşme şartlarına uymadığını öne sürdü. Taraflar arasında ortaya çıkan sorun Uluslararası Tahkim Mahkemesine taşındı.
Tahkim, Alman devini haklı buldu

Tahkim Mahkemesi, ThyssenKrupp’ı haklı buldu. Bu kararın Türkiye’de icra edilmesi için yeni bir dava açıldı. İstanbul 16. Asliye Tic. Mahkemesinde, ThyssenKrupp adına açılan davada, kararın tanınması istendi. Yapılan yargılama sonrası mahkeme ThyssenKrupp’ın lehine karar verdi.

İstinaf Mahkemesi kararı onadı

Bu kez, BAGFAŞ avukatları kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. İstinaf Mahkemesi kararı da bugün taraflara ulaştı. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yüklenici tarafından açılan tenfiz davasının kararına karşı yapmış olduğumuz istinaf kanun yolu başvurusu bugün sonuçlanmıştır. İstinaf incelemesini gerçekleştiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi'nin bugün avukatlarımıza tebliğ edilen kararı ile istinaf başvurumuzun reddine karar verilmiştir. İşbu karara karşı yasal süresi içerisinde temyiz kanun yoluna başvurulacağını bildiririz. Söz konusu kararın icrası, temyiz incelemesi tamamlanıp yargılama sonucu kesinleşmeden kanunen mümkün değildir denildi.

725 milyon liraya denk geliyor

BAGFAŞ’tan KAP’a yapılan açıklamada, anılan dava neden ile 29 milyon Euro’luk bir karşılık ayrıldığı kaydedildi. Kaybedilen dava nedeni ile, ödeme için ayrılan 29 milyon Euro ise, güncel kurla 725 milyon liraya denk geliyor.

Kaynak: HalkTV

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol