Hatay Havalimanı ne zaman tam kapasite çalışacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yenilenen Hatay Havalimanı’nda çalışmaların yüzde 45 tamamlandığını belirtti

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Büuük deprem Hatay Havalimanı’nı kullanılamaz hale getirmişti. Pistteki kırılmalar, terminal binasındaki çatlaklar ve su baskınları biblo görünümlü havalimanına büyük darbe vurmuştu.

Yanlış bir inşaat teknolojisi uygulanan pist depremde çatladı. Birkaç kez geçici onarım yapıldı. Ve havalimanı bir bicimde uçuş trafiğine açıldı. Önceleri uçaklar yolcusuz inip, yolculu kalkabildi. Çünkü pist Amik Gölü üzerindeydi. Altı su ile doluydu ve beton kuşaklama duvarı çok da işe yaramamıştı.

Belki zorunlu olarak bu yere yapılmıştı ama kötü inşaat teknikleri havalimanını depremde yardımların da geleceği en önemli yer olmasına rağmen devre dışı bırakmıştı. Onarımlar yapıldı, hava trafiğine kısıtlı da olsa açıldı. Şimdilerde de başta Türk Hava Yolları, Pegasus ve Ajet kısıtlı seferler yapıyor. Öyle gün boyu yoğun uçuşlar yok, bilet fiyatları da biraz abartılı pahalı.

2026’DA BİTECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın 2026’nın büyük ihtimalle ilk aylarında sorunsuz olarak yeniden yoğun seferleri karşılayacak hale geleceğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu’nun Hatay Havalimanı’nın yeniden doğuş sürecine ilişkin açıklamalarından satır başları şöyle...

* Kahramanmaraş merkezli depremlerde gördüğü hasar sonucu pisti kullanılamaz hale gelen Hatay Havalimanı’nda uçuş trafiğinin çift yönde yolculu hizmet verebilmesi için pistin 2 bin 82 metrelik bölümünde iyileştirme ve onarım çalışmalarını tamamlayarak 29 Mart’ta çift yönlü olarak kullanıma açtık.

* Hatay Havalimanı PAT sahaları onarımı kapsamında yeni 3 bin metre uzunluğunda pist, 2 bin 720 metre uzunluğunda *pist niteliğinde* yeni paralel taksi yolu ile iki adet hızlı çıkış ve dört adet bağlantı taksi yolu planladık. Yeni pistin, *pist niteliğindeki* paralel taksi yolu ve diğer taksi yollarının kazı ve dolgu işleri devam ediyor, burada yüzde 45 oranında ilerleme sağladık. Çalışmaları da 2026 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz.

* Darbeli kırmataş kolon imalatları ile regülatör ve yeni ısı merkezi imalatlarına hız kesmeden devam ediyoruz. Ayrıca terminal binamızın güçlendirilmesi, mekanik sistemlerin yenilenmesi ve 14 kilometrelik çevre güvenlik duvarının yeniden inşası gibi çalışmalarımız da sürüyor. Hedefimiz, Hatay Havalimanı’nı 2026 yılında tam kapasiteyle hizmete almak.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol