İhracatçılar: Ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlayan, Türk iş dünyasının temsilcileri gelecek yüzyıl için de mesajlarını paylaştı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türkiye’nin 100 yıllık süreçte çok büyük bir gelişim kaydettiğine dikkat çeken Türk iş dünyasının temsilcileri, gelecek 100 yılda daha çok üretmeye, daha çok istihdama sağlamaya, daha çok ihracat yapmaya ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe: İkinci 100 yıla Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ile başlıyoruz

Ekonomi başta olmak üzere tüm alanlarda 100 yılda çok büyük mesafe kat etsek de önümüzde hâlâ uzun bir yol, başaracağımız çok iş var. İhracat ailesi olarak Cumhuriyetimizi ikinci yüz yılında çok daha güçlendirmek, milletimizin refahını artırmak için üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz. Bu bilinçten hareketle 29 Ekim 1923’tekinden farksız bir heyecan, azim ve kararlılıkta yolumuza devam ediyoruz.

Ülkemizin mevcut potansiyeli ve donanımlı insan kaynağımızla çok daha fazlasını başarabileceğimizi biliyoruz. Bu özgüvenle ikinci yüzyıla girerken Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonunu benimsedik. 2026’da 302 milyar dolarlık ihracat hedefini yeni süreçte ilk önemli sınav olarak değerlendiriyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için kilogram birim değerimizi en kısa sürede 2 doların üzerine taşımamız gerekiyor. Birim değeri artırmanın yolu yüksek teknolojinin imkânlarını kullanmaktan, inovasyondan, tasarımdan ve markalaşmaktan geçiyor.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz:

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin tüm neferlerine, şehit ve gazilerimize en derin şükran ve minnetimizi sunuyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 100 yıllar önce bu coğrafyada yoğrulan Türk tekstil sektörümüzün hikayesi; ihracatçılarımız vasıtasıyla tüm dünyaya yayıldı. 100 yıldır Türkiye ekonomisine en değerli katkıları sunan; Türkiye’yi ihracatla, tasarımla ve inovasyonla tanıştıran Türk tekstil sektörü olarak; Türkiye Yüzyılında da Türkiye ekonomisine güçlü bir destek vermeye devam edeceğiz.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metallar İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu:

Milletimizin bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlamanın gururunu, coşkusunu ve sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında ihracatı günün teknolojisine uygun, yeni yaşam düzenine uygun bir şekilde sürdüreceğiz. Daha yüksek katma değerli, inovatif ürünlerimizin ihracatına odaklanarak, ihracatımızı hem değer hem de miktar olarak arttırmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bizleri bekleyen çok önemli sorumluluklar olduğunun bilincindeyiz. Bizler de her alanda ülkemizi ileriye götürmek için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Her Fabrika Bir Kaledir” veciz sözü bizlere yeni yatırımlar yapmanın, daha teknolojik fabrikalar kurmanın gücünü sunuyor. İkinci yüzyılda ülkemizin daha da büyümesini, dünya arenasında üst sıralara taşınmasında bunun ne kadar elzem olduğunun bilinci ile çalışmaktayız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı:

Ulu önder ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce bugün kurmuş olduğu cumhuriyetin, Türk toplumuna ne kadar kıymetli bir hediye olduğunu her geçen yıl daha da iyi anlıyoruz. Bizler de ulu önderin çizmiş olduğu yolda; göstermiş olduğu ilke ve doğrularla hareket edip ülkemizi, bayrağımızı ve ekonomimizi her türlü alanda daha üst seviyelere taşıyabilmek için mücadele etmeli ve daha çok çalışmalıyız. Bugün köyde ilkel şartlarda okuyarak, bu ülkeye Cumhurbaşkanı olabilen, dünyanın farklı ülkelerinde Nobel ödülü alabilen, seçme ve seçilme hakkıyla ülkenin her türlü kurum ve kuruluşlarında görev alabilen insanlara bu özgürlüğü ve gücü Cumhuriyet kazandırmıştır. Ne mutlu Türk’üm diyene!

Türkiye İhracatçılar Birliği Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya:

100 yaşındaki ülkemizin, Cumhuriyetimizin bir mensubu olarak büyük bir gurur yaşıyoruz. Şimdi aynı gururla yeni yüzyıl için çalışma zamanı. Madenciler olarak ülkemizin ham madde bağımsızlığını yakalamasında çok kritik bir noktadayız. Gelecek yüzyılda madenciler olarak bunu başarmak için çalışacağız. Önce çevre, sonra insan, sonra maden düşüncesiyle, sürdürülebilir madencilik anlayışımızla, ülkemizin yarınları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçmiş 100 yılda olduğu gibi gelecek 100 yılda da var olmaya, ülkemiz ve insanlık için üretmeye devam edeceğiz.

Türkiye Deri Sanayicileri Derneği (TDSD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Deri Sanayicileri Konseyi (ICT) Başkanı Burak Uyguner:

29 Ekim 1923’te, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde büyük emekler ile kurulan ülkemiz artık 100 yaşında. Büyük bir heyecan ve gurur duyuyoruz. Böylesine bir cumhuriyetin mensubu olarak ülkemizi kalkındırmak ve daha güzel bir gelecek için var gücümüzle çalıştık. Artık, ‘yeni yüzyıla’ adım atıyoruz. Şimdi, geçmişte çalıştığımızdan daha fazla çalışmak, daha fazla emek harcamak ve daha fazla katma değerli üretim yapmak zorundayız. Cumhuriyetimizin 100. yılında, geçmişimizin mirasını yaşatmak ve geleceğe taşımak için sektör olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere daha sıkı tutunarak, üretmeye devam edeceğiz.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol