Kamuya iş yapan firmalar tasfiye hakkı istedi

Türkiye İnşaat Mühendisleri İşveren Sendikası Genel Başkanı Servet Arslan, tasfiye hakkı istedi. Arslan "hem iktidar hem muhalefet 40 bine yakın firmayı inşaatçıyı görmezden geliyor. Yeni çıkan düzenleme büyüyen sorunlara pansuman olmaktan öteye gidemez" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

İnşaat malzeme artışları yüzde 115'lerde hatta bina dışı inşaat malzemelerinde yüzde 120, şimdi 1 yıldan 1 yıla kadar sadece yılbaşından martın sonua kadar demirdeki artış oranı yüzde 45, çimentoda artış oranı yüzde 50 mazottaki artış oranı yüzde 85.bu şartlar altında inşaatların ucuza mal edilme şansı yok.

Türkiye İnşaat Mühendisleri İşveren Sendikası Genel Başkanı Servet Arslan, "Astronomik fiyat artışları devlete iş yapan inşaatçıların belini büktü. Şu anda meslektaşlarımız konut üretemez hale gelmiş durumdalar. Örneğin demir fiyatları 2018'de 2 bin 400 lira olan demir şimdilerde 14 bin lira takribi artış yüzde 583 beton 170 iken şimdi 850 artışı yüzde 50 bunlara işçilik ve en önemlisi akaryakıttaki artışları da eklendiğinde artık pekçok iş yapılamaz durumda" dedi. 

#reklam#

Koşulsuz ve cezasız tasfiye hakkı talep edilmişti

Kamuya iş yapan ve bu fiyat artışlarına rağmen işleri teslim etmekle yükümlü firmalar batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kamuya iş yapan inşaat firmaları artan maliyetler karşısında iş yapamaz hale geldiklerini belirterek hükümetten bir an önce dinamik fiyat farkı ödemesi, süre uzatımı, koşulsuz ve cezasız tasfiye hakkı talep etmişti. Milyonlarca kişinin ekmek kapısı şirketlerin tek beklentisi tasfiye hakkıydı ancak bu noktada tasfiye hakkıyla ilgili düzenlemede işlerin yüzde 15'ine kadar bölümü bitirilmişse diye bir şart koşuldu. Adil bir tasfiye hakkı da ortaya çıkmadı. Hem iktidar hem mühalefet kamuya iş yapan 40 bine müteahhit’in sıkıntısını görmezden geldi. 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol