Martı çakıldı, yatırımcısına yüzde 83 kaybettirdi!

New York Borsası'nda 13 Temmuz'da işlem görmeye başlayan Martı bir haftada yüzde 83 değer kaybetti. 10 bin dolar yatırım yapan bir kişi bir haftada 8 bin 300 dolar kaybetti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) tüm onayları vermesinin ardından hisselerin MRT koduyla yatırımcılarla buluşan Martı, New York borsasında geçen hafta halka arz edildi. Gong törenin ardından büyük düşüşler kaydeden Martı'da kayıplar durdurulamıyor.

8,69 dolarlık hisse değeriyle 13 Temmuz'da piyasaya giren Martı’nın değeri aynı gün 5,55 dolara kadar düşmüştü. Yani şirket açılır açılmaz yaklaşık yüzde 44 kayıp yaşanmıştı.

Şirket, açılma işlemi sonrasında bilançosuna yaklaşık 280 milyon dolarlık nakit girmesini bekliyordu. 8,69 dolar değerle işleme başlayan hisseler bugün itibariyle 1,52 seviyesine kadar düştü.

Borsada eriyen Martı'nın bu düşüşle birlikte kaybı yüzde 83'e yaklaştı. Açılışta 10 bin dolarlık hisse alan bir yatırımcının elinde 1700 dolar kaldı. Martı hisse fiyatlarındaki düşüşün ABD'de de borsanın açılışı ile birlikte devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

25 milyon dolar geliri var

Yatırımcı sunumuna göre 2022 yılında 25 milyon dolar gelir elde eden şirket, bu yıl yüzde 12 artışla 28.1 milyon dolar gelir hedefledi. Martı ayarlanmış FAVÖK'ün (Vergi öncesi) ise 2022 yılındaki -3.9 milyon dolar seviyesinden -2 milyon dolar seviyesine iyileşeceğini öngördü.

Martı, halka arz için kurulmuş özel amaçlı bir şirket (SPAC) olan ve borsada hali hazırda işlem gören Galata Acquisiton Corporation ile birleştikten sonra ABD'de halka açıldı.

SPAC yolu ile gerçekleşen bir halka arz olması nedeniyle şu an için tam olarak ne kadar hissenin halka arz edildiği ve şirket değerlemesi ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. SPAC ile halka arz sistemini kısaca anlatmak gerekirse SPAC olarak adlandırılan yöntemde halka açık şirketler, daha büyük bir şirket ile birleşmesi ile onların halka arz gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol