Mehmet Büyükekşi'ye 'Yaşam Boyu Onur' ödülü...

Türk futbolu TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin koltuğa oturmasıyla birlikte skandallara yenilerini ekledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Yaşanan onca olaya rağmen istifa etmeyen ve koltuğunu bırakmayan Mehmet Büyükekşi'ye Marmara Üniversitesi tarafından ödül verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kamp ve Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda üç gün sürecek Uluslararası Futbol ve Bilim Kongresi'nin açılış oturumlarına TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Marmara Üniversitesi dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye konuşması sonrası Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güven Erdil tarafından "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi.

Mehmet Büyükekşi, "Günümüzde pozitif bilimlerin sporun çok önemli bir parçası olduğu konusunda küresel bir ortak anlayışa sahibiz. Özellikle ileri futbol ülkelerinde artık bilimsel metodun ön planda olduğunu biliyoruz. Bizler de Türkiye Futbol Federasyonu olarak, gerek futbolcuların gerekse antrenörlerin kişisel gelişimi ile yakından ilgilenerek bilimin gösterdiği yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Federasyonumuzun tam desteğiyle düzenlenen bu kongrede, birbirinden değerli, alanlarında uzman spor ve bilim insanlarının katkılarını önemsiyoruz. Her iki alanda da katılımcıların, yeni bilimsel gelişmelerden faydalanarak yeni ufuklar edinileceğine inanıyorum." diye konuştu.

TELEFONUNDAKİ BYLOCK'U İLK KEZ ODATV GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Mehmet Büyükekşi telefonunda FETÖ'nün kullandığı ByLock uygulaması çıktığını ilk kez Odatv gündeme getirmişti. Mehmet Büyükekşi, ByLock ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Benim 2 telefonum var. Bir tanesi özel kalemimde duruyor. Onda bylock yüklüydü. Sıkıntılı bir durum olsa zaten, ben o kurumlarda görev yapmaya devam edemezdim"

NE OLMUŞTU

Türkiye Süper Ligi'nde yaşanan skandalların ardından Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali iki takımın da ısınmaya Atatürk tişörtleri ve sözleriyle çıkmak istemesi ve Suud yönetiminin bu duruma izin vermemesi nedeniyle oynanamamıştı.

Erdoğan, Suudi Arabistan'da yaşanan krizin yankılarının ardından, "Art niyetli söylemlerle ülkemizi bölgesinden, bölgesindeki ortaklarından koparma girişimlerinin farkındayız. Turizmi baltalamaya yönelik bir kampanya yürütülmüştü. Benzer bir kampanyanın muhalefetin spor üzerinden yürütmeye çalıştığını görüyoruz. Sırf kökeninden dolayı insanlar hakarete maruz bırakılıyor." açıklamasını yapmıştı.

Mehmet Büyükekşi'nin yönetiminde son dönemde FIFA Hakemi Halil Umut Meler, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından yumruklu saldırıya uğramıştı.

Liglerin ertelenmesinin hemen ardından İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşmasında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, hakem Ali Şansalan'a tepki göstererek takımını sahadan çekmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol