Mehmet Öz'ün doğal deodorant taktiği: Ter kokusu gidiyor

Yazın baş belası konularından biri de ter kokusu. Kimyasal içeren bileşenlerin yanı sıra birçok kişi doğal yollarla ter kokusunun önüne geçmeye çalışıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Onlardan biri de tabii ki limon. Peki koltuk altına sürülen limon ter kokusunu önlemeye yardımcı mı? Bakın bilimsel araştırmalar ve konunun ehli uzmanlar neler söylüyor.

Koltuk altına limon sürmek yıllardır tartışılan konulardan biri. Ter kokusunu önleyip önleyemeyeceği ile ilgili bir sürü görüş var.

Örneğin, Dermatolog Dr. James M. Spencer limonun içeriğinde bulunan sitrik asidin antibakteriyel olduğunu ve bu özelliğin terleme sonucu kötü kokuları absorbe edebileceğini belirtiyor.

Limonun terlemeyle birlikte cilt yüzeyinde çoğalan bakterilerin büyümesini engelleyerek kötü kokunun önüne geçebilir.

Ancak Spencer, limonun özellikle hassas ciltli insanlarda tahrişe yol açabileceği konusunda da uyarıyor.

Başka bir dermatolog ise asidik yapının cilt pH'ını dengeleyebileceğini böylelikle bakteri oluşumunun önüne geçilebileceğini söyledi.

Ancak dikkatli olmakta fayda olduğunu da ekledi. Çünkü limonun doğrudan uygulanması cilt bariyerine zarar verebilir ve yanma hissine neden olabilir. Ayrıca limon güneşle direkt temas ettiğinde lekelenmeye sebep olabilir.

Konuyla ilgili benzer açıklamalarda bulunan Beslenme Uzmanı Dr. Mehmet Öz, limonun içindeki sitrik asidin cildi temizleyici ve ferahlatıcı özelliklere sahip olduğunu, limonun doğal bir deodorant olarak kullanabileceğini söyledi.

Öz, limonun tek başına terlemeyi azaltmayacağını ayrıca ciltte tahrişe de neden olabileceğini vurguladı.

Yapılan bilimsel araştırmalar da uzmanların söylediklerini doğrular nitelikte. Yapılan bir araştırmada antibakteriyel özellikleri olan limonun ciltte oluşan bakterileri azaltarak kötü kokuları önleyebileceği bulundu.

Genel olarak uzmanlar da bu kanıya katılıyor. Bakterileri önlemesi sebebiyle kötü kokuyu önleyebileceğini ancak ciltte tahrişe neden olabileceğini söyleyen uzmanlar, terlemeyi de tamamen durduramayacağını unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol