Ünlü ekonomist: Moral bozmak istemem ama bunlar daha iyi günlerimiz

TCMB eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Hakan Kara, sosyal medya hesabından paylaştığı göderide, “Moral bozmak istemem, ama bunlar daha iyi günlerimiz” ifadelerini kullandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türkiye'de önü alınamayan enflasyon, her geçen gün daha da katlanılamaz hale gelirken, açlık sınırının altında maaş alan milyonlarca yurttaş, ekonomik darboğazın pençesine mahkum olmuş durumda.

Ekonomiye ilişkin yapılan değerlendirmeler, daralmayı işaret ederken ekonomistlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor.

Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentisi, küresdel piyasalarda yaşanan kısa veya uzun vadeli krizler, ağır bir enflasyon krizin etkisinde olan Türkiye'yi içinden çıkılamaz bir girdaba sürüklüyor.

Ekonomiyle alakalı dikkat çeken yorumlardan birisi de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Hakan Kara'dan geldi.

Kara, sosyal medya hesabından paylaştığı bir grafiği, “Moral bozmak istemem, ama bunlar daha iyi günlerimiz” ifadeleriyle paylaştı.

TEPAV Makroekonomi Çalışmaları Program Direktörü Dr. Ali Çufadar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yerel seçimden sonra; ekonomi hızla soğuma işareti veriyordu. Saha ne diyordu? Hani kredi kart harcamaları yüksekti; iç talep canlıydı? TCMB'nin KOBİ TL kredi kısıtının da rolü var...” ifadelerini kullandı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol