Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Eksper raporları artık e-Devlet'te

e-Devlet'te yeni hizmet yürürlüğe girdi. Artık araçların sigorta ekspertiz raporlarına e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek. Bu yenilik ile ekspertiz ofislerindeki yoğunluğu azaltmayı amaçlanıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Araç sahipleri için kolaylık sağlayacak yeni bir uygulama yürürlüğe girdi. Artık Trafik ve Kasko sigortası kapsamında düzenlenen araç sigorta ekspertiz raporlarına e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni uygulamanın sigorta işlemlerini daha da kolaylaştıracağını belirtti.

Ahmet Nedim Erdem, daha önce sigortalı ve hak sahiplerinin e-Devlet üzerinden eksper atayabilmelerine yönelik çalışmaların devreye alındığını hatırlatarak, "Bu çalışmanın devamı niteliğinde yeni bir uygulama daha yürürlüğe konuldu." dedi. Erdem, bu sayede araç sahiplerinin sigorta ekspertiz raporlarını kolayca görüntüleyebileceğini ve bu durumun eksper ofislerindeki yoğunluğu azaltacağını vurguladı.

Bu yenilik, hem araç sahiplerinin hem de sigorta şirketlerinin iş süreçlerini hızlandıracak ve daha şeffaf bir sistem sunacak. Ekspertiz raporlarının e-Devlet üzerinden erişilebilir hale gelmesi, sigorta sektöründe dijitalleşme adına da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sigortalı ve hak sahipleri, e-Devlet kapısı üzerinden sigorta ekspertiz raporlarını inceleyerek, araçlarıyla ilgili tüm detaylara hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Bu sayede, sigorta işlemleriyle ilgili yaşanan zaman kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol