Mustafa Taviloğlu'nun 'Evlat' gibi koruduğu koleksiyonu halka açıldı

Mudo'nun patronu Mustafa Taviloğlu'nun 50 yılı aşkın süredir biriktirdiği eserlerden oluşan "Taviloğlu Koleksiyonu: Bir Koleksiyoner Hikayesi"nin tanıtımı Artİstanbul Feshane'de açıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ünlü iş insanı Mustafa Taviloğlu'nun 50 yılı aşkın süredir biriktirdiği eserlerden oluşan "Taviloğlu Koleksiyonu: Bir Koleksiyoner Hikayesi"nin tanıtımı Artİstanbul Feshane'de açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taviloğlu'nun 50 yılı aşkın koleksiyonluk hikayesinde çok ciddi bir emeğinin olduğunu belirterek, "Taviloğlu Koleksiyonu, gerçekten çok önemli bir çalışma ve bu süreçte olmamız bizi gururlandırıyor. Kendisi iş hayatında zaten çok önemli bir marka üretti. Aynı arzu ve emeği bu sergi için de ortaya koydu. İstanbul'a böyle bir koleksiyonu armağan ettiği için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Mustafa Taviloğlu da koleksiyonunun sergi sürecinde çok heyecanlandığını dile getirerek, serginin arkasında büyük bir emek ve özverinin olduğunu söyledi.

Sergi kapsamında toplam 903 sanatçının 2 bin 412 eseri 7 ayrı mekanda sergilenecek

Serginin oluşmasına birçok önemli insanın katkı sağladığını aktaran Taviloğlu, "Onlar olmasaydı bu işlerin altından kalkmam mümkün olmazdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, İBB Miras ve Kültür AŞ'ye çok teşekkür ederim. Desteklerini hiç esirgemediler." ifadelerini kullandı.

Taviloğlu, sergi kapsamında toplam 903 sanatçının, 2 bin 412 eserinin 7 ayrı mekanda sergileneceğine işaret ederek, "Bu zor işi bitirebildiğimiz için çok mutluyum. Güzel bir süreç yaşadık ve bu önemli sergiyi açabildik. Niyetimiz elimizdeki eserleri bir defada sergileyebilmekti ve İstanbul'un farklı yerlerindeki mekanlarla birlikte bu mümkün hale geldi." diye konuştu.

Mustafa Taviloğlu, koleksiyonunu aynı anda farklı mekanlarda sergilemenin 1994 yılından beri hayalinde olduğunu bildirdi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, başta Başkan Ekrem İmamoğlu ve Mahir Polat olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Sergimiz için bütün mekanları bize açtılar.

Bu noktada heyecanını paylaştı:

Bu sergi, hayatımın en önemli projelerinden biri oldu. Çocuklarım ve eşime, koleksiyonumu korumaları, satmamaları konusunda tembihte bulunuyorum.

Dile kolay, 52 yılda 903 sanatçının imzasını taşıyan 2 bin 412 eserden oluşan bir koleksiyon…

Yelpazesi geniş, “Bir Koleksiyoner Hikayesi” ortaya çıkmış bulunuyor…

Bu sergi, bir koleksiyonun tamamının eş zamanlı olarak kamuyla paylaşılması bakımından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

21 Eylül 2024’te açılacak sergi 15 Aralık 2024’e kadar söz konusu 7 mekanda açık kalacak

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol