Ortak Yarınlar Ödül Programı için oylama süreci başladı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) kurumsal sosyal sorumluluk alanında geliştirilen projeleri ödüllendirmek ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği Ortak Yarınlar Ödül Programı’nda projelerin jüri değerlendirmesi ve halk oylaması süreci başladı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’nın (TİSK Mikrocerrahi Vakfı) desteğiyle yürütülen Ortak Yarınlar’da oylama süreci https://www.ortakyarinlar.com/  web sitesi üzerinden 28 Kasım 2023 Salı akşama kadar devam edecek.

TİSK’ten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“TİSK olarak, ülkemizde kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirilen iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını çok değerli buluyoruz. Bu yıl bizim için ayrı bir önem taşıyor. Programımızın ana temasını Cumhuriyetimizin 100.Yılında Çalışma Hayatı olarak belirledik.

Cumhuriyetimizin asırlık kazanımları ile ülkemizin yarınlarını tüm kurum ve kuruluşlar Birlikte Mümkün kılmayı hedefliyoruz.

Bu hedef doğrultusunda yürüttüğümüz Ortak Yarınlar’da bu sene kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, şirketler, eğitim kurumları, vakıf ve dernekler vb. tüm kurum ve kuruluşlardan olmak üzere birbirinden değerli 200 proje başvurusu aldık. Yapılan teknik jüri değerlendirmesi sonucunda 43 proje finale kaldı.

Bu kıymetli projeleri 24 Kasım itibariyle, gönüllülük esasıyla bizimle olan iş, sanat, basın ve akademi dünyasından değerli jüri üyelerimiz ve halk değerlendirecek. Jüri ve halk oylaması 28 Kasım’a kadar devam edecek. “

Projeler 7 farklı kategoride değerlendirilecek.

Finalist projeler Birlikte Mümkün, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık, Dijitalleşme, Yeşil Dönüşüm, İşimizin Yarını, Afet Sonrası Dayanışma ve İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Ödülü olmak üzere 7 farklı kategoride değerlendirilecek.

Tüm değerlendirme süreci sonrasında, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına adım atarken, Ortak Yarınlar’da sosyal sorumluluğa gönül vererek projeler geliştiren ve Cumhuriyetimizin asırlık kazanımları ile ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyan kurumlar, 1 Aralık’ta gerçekleşecek törende ödülleri ile buluşacak.

Program içerisinde bir sosyal faydaya daha adım atıldı.

Gönüllülük esasıyla yürütülen program, her yıl olduğu gibi kurumlara başvuru esnasında sosyal sorumluluk odağında bir kez daha adım atma fırsatı sundu. Bu kapsamda kurumlar, Tohum-Eğitim, Kültür ve Doğa Derneği iş birliğinde TİSK tarafından hayata geçirilen “Yeşile Ortak Ol” kampanyasına fidan bağışı yaptı. Fidanlar Çanakkale’de “Cumhuriyet’in 100.yılında Ortak Yarınlar Hatıra Ormanı”nda yerini aldı.

Geçtiğimiz yıl halk oylamasına 30 bin kişi katılmıştı

Geçtiğimiz yıl Sürdürülebilirlik odağında düzenlenen programa 180 proje için başvuru yapılmış ve 40 proje finalde kalmıştı.

Jüri değerlendirmesinin yanında 30 bin kişinin katıldığı halk oylamasında, aralarında Abdi İbrahim, AÇEV, Anadolu Isuzu, Denizli Sanayi Odası, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Sanayi Odası, Koç Holding, Siemens, Türk Eğitim Derneği ve Türkiye Açık Kaynak Platformu’nda olduğu 24 proje ödüle layık görülmüştü. Programa başvuru yapan kurumlarla birlikte 10 bine yakın fidanı doğa ile buluşturarak sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlanmıştı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol