Şahan Gökbahar'ın kaçak villası neden yıkılamıyor?

Sözde çevreci Şahan Gökbakar, Marmaris'te denize sıfır kaçak villa yaptı. Marmaris'teki orman yangınında canlı yayın açarak "Evimi kurtaramasak da hiç önemli değil, gram üzülmem" diyerek Türkiye'yi ayağa kaldırdı. 

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak villanın yapı kayıt belgesini iptal ederken 6 Eylül'de son uyarıyı yaptı. CHP'li Marmaris Belediyesi'nin açıklaması ise şaşkınlık yarattı: İçeri giremedik!

Marmaris'teki orman yangınında canlı yayın açarak "Evimi kurtaramasak da hiç önemli değil, gram üzülmem" diyerek Türkiye'yi ayağa kaldıran, denize sıfır villasının önüne iskele kurup burası 'özel mülktür' yazısı asarak vatandaşa koyu kapatan oyuncu Şahan Gökbakar'ın söz konusu villasının kaçak olduğu tespit edilerek yapı kayıt belgesi iptal edildi.

CHP'Lİ MARMARİS BELEDİYESİ KARARI UYGULAMIYOR!

Sabah'tan Hayrettin Şaşmaz ve Mikail Zeybek'in haberine göre Gökbakar'ın 2018 yılında Marmaris'in Turgut Mahallesi Delikyol Koyu'nda satın aldığı villasının birinci derecede Sit Alanı'nda olduğu anlaşıldı.

İmara açık bir yerleşim alanı olmadığı ve imar barışına aykırı şekilde izinsiz ek binalar yapıldığı belirlendi.
Denize sıfır konumda olan villa için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan incelemede, bölgenin "Doğal Karakteri Korunacak Alan" statüsüne sahip olduğu ve çivi bile çakılamayacağı tespit edildi. 

Kaçak villa için yıkım kararı verilmesine karşın CHP'li Marmaris Belediyesi'ne yapılan tüm uyarılara rağmen bu kararı uygulamadı.

KAÇAK VİLLAYI KARDEŞİNİN ŞİRKETİ ÜZERİNE YAPMIŞ

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'ın kaçak villasını kardeşi Togan Gökbakar'a ait Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi'nin üzerine yaptığı ortaya çıktı.

Ev, önündeki beton iskele, depo (ardiye) ve fırın, sundurma ve terastan oluşan yapının Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunduğu bölgede imar planı bulunmuyor.

BAKANLIKTAN UYARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 6 Eylül 2024'te Marmaris Belediyesi'ne yaptığı son uyarıda, yapı kayıt belgesinin iptali ile ilgili açılan davalarda herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı olmadığı ifade edildi.

Bakanlık, yıkım işleminin Marmaris Belediyesi'nce gerçekleştirilmemesi durumunda kanun gereği CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye tarafından da gerçekleştirileceği hatırlatıldı. Gerekli işlemlerin yasada belirlenen süreler içinde gerçekleştirilmemesi durumunda nedenine dair bilgi istendi.

Tüm uyarılara rağmen yıkım kararını uygulamayan CHP'li Marmaris Belediyesi'ne 6 Eylül'de gönderilen yazıda, ayrıca Gökbakar'ın kaçak villasının belediye tarafından yıkılmaması durumunda bakanlık tarafından yıkımın gerçekleştirileceği ve masrafların belediyeden tahsil edileceği vurgulandı.

"İÇERİ GİRİLEMEDİ İŞLEM YAPILAMADI"

Marmaris Belediyesi söz konusu kaçak yapı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden bila tarihlerde geçmiş belediye yönetimi döneminde yazılar gelmiş olup, yapı kayıt belgesi değerlendirme komisyonu kararı ile söz konusu taşınmaz için alınmış 4 adet yapı kayıt belgeleri iptal edilmiştir. Ancak, yapı kayıt belgelerinin iptaline yönelik açılmış davalar gerekçe gösterilerek geçmiş belediye yönetimi döneminde herhangi bir idari işlem tesis edilmemiştir.

Şu anki belediye yönetimimiz döneminde Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden yalnızca 06.09.2024 tarihinde saat 17.23 itibari ile belediyemiz evrak kayıt sistemine giriş yapan 10390361 sayılı yazı gelmiştir. Söz konusu yazıda, ilgili taşınmaz için alınmış yapı kayıt belgelerinin iptal kararı aleyhine Muğla İdari Mahkemeleri nezdinde yürütmenin durdurulmasına yönelik davalar açıldığı, davaların ilgili mahkemeler nezdinde derdest olduğu, dava süreçlerinde herhangi bir yürütme durdurma kararı veya dava konusu işlemin iptaline karar verilmediği ilgili mer'i mevzuat çerçevesinde işlemlerin idaremiz tarafından yürütülmesi belirtilmiştir.

Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün 10390361 sayılı ilgi yazısı gereğince ivedilikle belediyemiz teknik ekiplerimiz ilgili mer'i mevzuat hükümleri çerçevesinde idari işleme esas olmak üzere gerekli teknik inceleme ve tespit için söz konusu taşınmaza gitmiş, ancak bahçe kapısının kapalı ve kilitli olması, taşınmaz etrafının kesici tel örgülerle çevrili olması sebebiyle içeri girememiş, idari işlem tesis edilememiştir. Ancak söz konusu taşınmaza tekrar gidilecek ve üzerinde ilgili meri mevzuat hükümleri çerçevesinde tüm yasal idari iş ve işlemler tesis edilecektir. Konuya hassasiyetle yaklaştığımızı bildirir, kamuoyuna saygılarımızı sunarız" ifadelerine yer verildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol