Sıfır AVM kaç milyon dolara satıldı?

Elazığ’daki Konsept Vera Projesi’nde yer alan AVM el değiştirdi

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

2018 yılında kurulan Vera Konsept’in Elazığ Konsept Vera Projesi’nde yer alan AVM 3 milyar 750 milyon lira+KDV bedelle satıldı.

Tamamlanma oranı son olarak yüzde 88 olarak açıklanan projenin satışına dair açıklama KAP’a gönderildi. Bugünün kuruyla satış fiyatı 112 milyon doları buluyor

Gayrimenkul alanında büyük bir alışveriş gerçekleşti. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamaya göre Vera Konsept Gayrimenkul, Elazığ’daki Konsept Vera Projesi’nde yer alan AVM’nin S.S Ortak Yatırım Gayrimenkul İşletme Kooperatifi’ne vadeli olarak satılmasına yönelik teklifi kabul ettiğini duyurdu. Satış bedeli 3 milyar 750 milyon lira+KDV. 

Söz konusu proje, 2020 yılından beri sosyal medyada duyuruları yapılan ancak henüz tamamlanmamış bir proje.

Satışı ilginç hale getiren şey, şirketin değerinde saklı. Açıklamanın KAP’a gönderildiği gün seans sonu itibariyle piyasa değeri 3 milyar 132 milyon lira olan şirket, değerinden büyük bir satış gerçekleştirmiş oldu.

2024 yılının ilk üç ayında 28,3 milyon lira zarar açıkladıklarını da ekleyelim. 

İnternet sitesinde 2018’de “Türkiye’de yaşam ve ticari alan projeleri gerçekleştirmek için kurulduğunu” belirten şirket yine kendi açıklamalarına göre 2023’te Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na dönüşüm izni aldıklarını ve Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş olarak faaliyetlerine devam ettiklerini aktarıyor.

Şirket amacını da “Hedef olarak sadece büyükşehirlerde nitelikli konut projeleri olmayıp, ihtiyaç duyulan her şehirde markalı konutlar üretmek, ayrıca lüks konutların yanı sıra gerek kentsel dönüşüm gerekse orta ve dar gelir grubuna yönelik projeler geliştirerek güçlü finansman yapımız ile yatırımcılara finansman sağlayarak toplumun her kesiminden vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak ülkemizdeki konut stokunun artırılmasına destek olmaktır” şeklinde açıklıyor.

Kiralanabilir metrekare başına satış fiyatı 8125 dolar

Şirket Konsept Vera’ya dair açıklamada şu teknik detayları vermiş:
Şirket projeyi, kendisine ait olan Elazığ’daki 14 bin 43 metrekare arsada gerçekleştiriyor. Yüklenici firmayla 1 Temmuz 2022’de inşaat sözleşmesi imzalanmış ve projenin 2024 içinde tamamlanması planlanmış.

Projede 132 konut, toplam 13 bin 783 metrekare kiralanabilir alanı olan 84 ticari ünite bulunuyor. Proje kapsamındaki toplam inşaat alanı 62 bin 807 metrekare. AVM’nin kiralanabilir alanı göz önüne alınınca metrekare başına satış fiyatı 8125 dolar olarak gerçekleşti.

29.12.2023’teki bağımsız rapora göre inşaatın tamamlanma oranını yüzde 75 olarak belirten şirket, 28 Mayıs’taki açıklamasında bu oranı yüzde 88 olarak açıklamış.

2023’te de bu proje kapsamında satışı yapılan bağımsız bölümlerin değeri yaklaşık 65 milyon lira olarak belirtilmiş.

2015’te şirketini kurup devlet ihaleleri almış

Şirketin iki büyük hissedarından Emre Fırat, 1985 doğumlu. 2014’te Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Fırat, inşaat ve elektrik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerde yöneticilik yapmış.

2015 yılında kendi şirketini kurup başta Enerji, Sağlık, Gençlik ve Spor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ihaleler almış. Manisa Kula 75 Yataklı Devlet Hastanesi, Ereğli Spor Salonu, 154 kV 86 Km’lik Fethiye Elmalı Enerji İletim Hattı’nı tamamladığını belirtiyor.

1988 doğumlu Sevda Fırat da üniversite eğitiminin ardından aile şirketlerinde muhasebe ve finans alanında yöneticilik yapıp 2018’de kendi şirketini kurmuş.

Şirketin ortaklık yapısında Rota Portföy’e ait yüzde 5,31’lik hisse ve diğer olarak belirtilen yüzde 21,26’lık hisse var.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol