TİSK Mikrocerrahi Vakfı'ndan Aliağa Devlet Hastanesi'ne destek!

TİSK Mikrocerrahi Vakfı, İzmir Aliağa’da yanık ünitesi olarak vakalara hızlı ve etkin müdahalede büyük önem arz edecek Aliağa Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi’nin kurulmasına destek olarak sağlık sistemimizin kullanımına sundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İş sağlığı ve güvenliği kültürünü güçlendirmek hedefi ile önleme hizmetlerinden iş kazası geçirenlere yönelik tıbbi müdahale ve tedavi altyapısının güçlendirilmesine kadar geniş bir bakış ile mikrocerrahi başta olmak üzere Türkiye’deki sağlık çalışmalarını desteklemeyi ana amacı olarak gören TİSK Mikrocerrahi Vakfı (TİSK MCV) yaptığı bağışlarla sağlık sistemimize katkı sunmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda, İzmir Aliağa Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi, 1 Ağustos 2023’te gerçekleştirilen bir törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Törene TİSK Mikrocerrahi Vakfı’nı temsilen TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı Genel Müdürü Deniz Karakaş ile İzmir Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yalçın Koçyiğit’in yanı sıra İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emre Erkuş, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı katıldılar.

Aliağa Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi, Ege Bölgesinde donanımlı yara ve yanık ünitelerinden biri olacak ve başta ülkemizin en önemli petrokimya tesislerine ev sahipliği yapan Aliağa yarımadası olmak üzere tüm bölgeye hizmet verecek. TİSK Mikrocerrahi Vakfı’nın sağlamış olduğu tıbbi cihaz, donanım ve tefrişat destekleri ile gerek iş gerekse ev kazası geçiren hastalarımız yanık ünitesinde daha iyi şartlarda tedavi alabilecek.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, açılış töreninde yaptığı konuşmada “TİSK Mikrocerrahi Vakfı olarak yürüttüğümüz faaliyetler ve yaptığımız bağışlarla, sağlık sistemimizi desteklemeyi ana amaçlarımızdan birisi olarak görüyoruz. Bu doğrultuda, ekonomik açıdan da son derece önemli bir bölge olan Aliağa bölgesinde, böyle kapsamlı bir yanık ünitesinin kurulmasına destek vermekten ve hastaların daha iyi şartlar altında tedavi olmasına imkân sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yanık tedavisi tıbbın farklı branşlarını içeren son derece komplike bir tedavi yöntemi olup, Türkiye’de büyük ihtiyaç olan bu alana katkıda bulunmak bizi mutlu etmektedir. Mikrocerrahi Vakfı olarak bugüne kadar Yanık ve Yara Merkezlerinin kurulumu, pandemi döneminde acil durum hastanesinin kurulumu, tanı ve tedavi amaçlı tıbbi cihazların bağışlanması, eğitim amaçlı da kullanılan gelişmiş ameliyat mikroskopları ve özel cerrahi aletler de olmak üzere Türkiye sathında Devlet Hastaneleri ve Devlet Üniversite Hastanelerine pek çok önemli destek sunduk ve pek çok vatandaşımız bu destekler sayesinde şifa buldu. Ayrıca mikro cerrah eğitimine verdiğimiz özel önem ile bugüne kadar yüzün üzerinde mikrocerrahi uzmanı hekimimize de yurt içi ve yurt dışında eğitim olanakları sağladık.

TİSK MCV olarak kamu sağlık sistemimize yapacağımız bağışlarla bu alandaki desteğimizi artırarak devam ettireceğiz. Gecesini gündüzüne katarak canla, başla çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyoruz” dedi.

TİSK MCV’ye sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür eden Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit “Yanık tedavisi en zor tıbbi uygulamalardan biri olup, vakaların zorluğu nedeniyle her gelen hastaya hızlı yanıt verebilmek, bunu çağa uygun imkanlarla yapabilmek önem arz ediyor. Bu doğrultuda TİSK Mikrocerrahi Vakfının yanık ünitemizin kurulumu için gerçekleştirdiği bağış desteği, vatandaşlarımıza hizmet hususunda çok büyük değer taşıyor” diye konuştu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol