Turgut Altınok'a soruşturma: 6 milyonluk akaryakıt faturasını belediyeye ödetmiş

Altınok’un yerel seçim çalışmalarında kullandığı AK Parti’ye ait araçların akaryakıtının belediyeden karşılandığının belirlendiğini aktardı. İçişleri Bakanlığı müfettişi, belediyenin Temizlik ve Ulaştırma Müdürü S.K.’yi açığa aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Soruşturma kapsamında, Altınok'un seçim çalışmalarında kullandığı AK Parti'ye ait araçların yakıtının belediye bütçesinden karşılandığı tespit edildi.

Keçiören Belediyesi'nin Ovacık'taki Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü yerleşkesinde, belediyeye ait iş makineleri ve araçlara tahsis edilen akaryakıtın, Altınok'un seçim araçlarına da kullanıldığı belirlendi. Bu durumun kamera kayıtlarıyla belgelendiği ifade edildi.

Seçim araçlarının akaryakıtlarının, belediye araçlarının plakası üzerinden depolarının doldurulduğu tespit edildi.

Açığa Alma İşlemleriİçişleri Bakanlığı müfettişi, belediyenin Temizlik ve Ulaştırma Müdürü S.K.'yi açığa aldı. S.K.'nın bu uygulama için imza yetkisinin olması nedeniyle açığa alındığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında Altınok'un yakın ekibinden başkan yardımcısı Kazım Kabadayı ve bazı yöneticilerin de ifadesi alındı.

Medya ve Tanıtım Faaliyetleri

Altınok dönemindeki tanıtım ve medya faaliyetleri de incelemeye alındı. Müfettiş, bu konudan sorumlu başkan yardımcısı Sabiha Akdemir'in ifadesine başvurdu. Akdemir'in yönetimindeki medya ekibi 7 kişiden 170 kişiye çıkmış, Angara TV ve Angara Radyo kurulmuş, personel maaşları belediye şirketi üzerinden ödenmişti.

Ayrıca, televizyon ve radyoya 3.5 yıl içinde 4.5 milyon liralık alt yapı harcaması yapıldığı belirtildi.

Belediye Başkanının İddiaları

CHP'den aday olan ve belediye başkanı seçilen Mesut Özarslan'ın, Altınok dönemini mercek altına aldığı ve ilk tespitlerin ardından İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı ifade edildi.

Altınok'un seçim araçlarına verilen akaryakıtın mali değerinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu belediye kaynaklarınca dile getirildi.

Soruşturma, yerel seçim döneminde kamu kaynaklarının siyasi amaçlarla kullanılması iddiasını araştırıyor ve şu anki aşamada belediyede yaşanan usulsüzlüklerin detayları ortaya çıkıyor. İçişleri Bakanlığı'nın müfettişleri, belediyenin bütçesinin nasıl kullanıldığını incelemeye devam ediyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol