Türk vatandaşlığı almak isteyen İranlı fena dolandırıldı

İranlı Felora Moazezi, Türk vatandaşlığı alabilmek için İstanbul’da bir daire satın aldı. Türkçe bilmeyen Moazezi için resmi işlemlerde zorlandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Moazezi, taşınmazın devir ve kullanım işlemleri için İran’dan tanıdığı Sanaz Touraji’ye vekâlet verdi. Ancak, Sanaz Touraji, Moazezi’ye, ait daireyi elindeki vekâleti kullanarak başkasına sattı. İki İranlı, Türkiye’de davalık oldu.

İran vatandaşı Felora Moazezi, 2022 yılında vatandaşlık alabilmek için İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde bir daire satın aldı. 

Halk Akademi'den Şafak Tok'un haberine göre, Türkçe bilmeyen, aynı zamanda Türkiye’deki tapu ve vatandaş olma uygulamalarının işleyişi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan Moazezi, kendisi adına bu işlemleri yürütmesi için daha önce İran’da tanıştığı Sanaz Touraji’ye vekâlet verdi.

“SATIŞ YETKİSİ VERİLMEDİ”

Felora Moazezi, avukatları aracılığıyla yaptığı şikâyet başvurusunda, Touraji’ye verilen vekaletin gayrimenkulün satışına yönelik yetki içermediğine işaret etti.

İran vatandaşı olan Moazezi’nin Farsça dışında bir dil bilmediği ancak Üsküdar 5. Noterliği tarafından hazırlanan evrakta kendisinin vekalet yetkisini devrettiği sırada huzura İngilizce bilen bir tercüman çağrıldığı ve belgelere Moazezi’nin İngilizce bildiğine yönelik hatalı bilgi işlendiği aktarıldı.

DAİREYİ BAŞKASINA SATTI

Savcılık başvurusunda Moazezi’nin Farsçadan başka bir dil bilmediği ancak vekâletnamede ise İngilizce bildiği yer alıyor.

Moazezi’nin avukatı, müvekkilinin İngilizce bilmemesine ve pasaport ibrazına rağmen Farsça dil bilen tercüman yerine İngilizce tercümanlık yapan Vatan Uluocak’ın çağırılmasının suç işleme kastını doğurduğunu belirtti.

Bununla birlikte vekâleti alan Sanaz Touraji’nin adresinin noter yetkililerince vekâletnameye yazılmamasının da şüpheli olduğu vurgulandı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol