Vekaletle otomobil satışları mercek altında: Bakanlık inceleme başlattı

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışları için yapılan ilan kısıtlamalarından önce 20 bin civarında olan düzenlemeye aykırı ilan sayısının, 5 binin altına düştüğünü belirterek, uyarılara rağmen ilanlarını değiştirmeyenler hakkında 300 bin TL ceza tebliğlerinin başladığını duyurdu

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bakanlık bunun yanında, vekaletle satış yapan kişiler hakkında da gerekli cezai işlemlerin yapıldığı bilgisini verdi.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araçların, sıfır satış fiyatının üzerinde bir fiyattan pazarlanmamasına ilişkin kısıtlamadan önce 20 bin civarında olan düzenlemeye aykırı ilan sayısının, son incelemelere göre 5 binin altına düştüğünü açıkladı.

300 BİN TL CEZA TEBLİĞLERİ UYGULANDI

Bakanlıkça yapılan inceleme neticesinde, kısıtlamaya aykırılık teşkil ettiği tespit edilen ilanları veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında, ilan başına 300 bin liraya kadar idari para cezası uygulandığı vurgulandı.

AZAMİ ÖZEN VE HASSASİYET BEKLENİYOR

Sabah'ın haberine göre açıklamada, ilan platformları üzerinden bireysel veya ticari ilan veren tüm vatandaş ve işletmelerden, 15 Temmuz'da yürürlüğe giren ilan kısıtlamasına uygun taşıt ilanı vermeleri hususunda azami özen ve hassasiyet beklendiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bilindiği üzere, bireysel satışlarda bir yıl içinde en fazla üç araç satışına izin verilmekte olup, bunun üzerindeki satışlar ticari faaliyet kabul edildiğinden dolayı cezai müeyyide gerektirmektedir.

VEKALETLE OTOMOBİL SATIŞLARI MERCEK ALTINDA

Birinci derece yakın akrabaları dahil olmak üzere bunların üzerinden vekaletle satış yapan kişiler bakanlığımızca incelemeye alınmış olup, gerekli cezai işlemleri yapılmaktadır.

ŞAHISLARIN BİLGİLERİ HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NA İLETİLDİ

Bunun yanında, vergi incelemesi kapsamında işlemlerin devamı için tespit edilen şahısların bilgileri Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletilmektedir."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol