Borsada halka açık dev holdinge kayyım atandı

İstanbul Anadolu 8. Asliye Ticaret Mahkemesi, Işıklar Enerji ve Yapı Holding Anonim Şirketi için önemli bir karara imza attı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul Anadolu 8. Asliye Ticaret Mahkemesi, Işıklar Enerji ve Yapı Holding Anonim Şirketi için önemli bir karara imza attı.

Mahkeme, yönetim kurulunun süresinin sona ermiş olması ve şirketin yönetim organlarının yeniden yapılandırılması ihtiyacı sebebiyle şirkete kayyum atadı. Alınan karara göre Emine Leyla Kıyat kayyum olarak görevlendirildi. 

Paramedya'nın haberine göre şirket, yönetim kurulu ibra edilmediği ve süresi dolmuş bir yönetim kurulu ile faaliyetlerini sürdürdüğü gerekçesiyle olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalacak.

Mahkeme, ilgili işlemlerin TTK 412. madde gereğince gerçekleştirilmesi ve şirketteki olası hukuki sorunların çözülmesi amacıyla kayyum atanmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Alnus Yatırım Menkul Değerler ve hissedar Nusret Altınbaş tarafından açılan davada, Işıklar Enerji’nin yönetimi ve hissedar yapısıyla ilgili sorunlar detaylı bir şekilde ele alınırken, şirketin 2023 yılı olağan genel kurulunun da önümüzdeki süreçte yapılacağı belirtildi.

Bu gelişme, Işıklar Enerji’nin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Şirketin yeniden yapılandırılması ve olağanüstü genel kurulun toplanması için kayyum ataması ile birlikte hissedarlar arasında yeni bir süreç başlamış olacak.

IŞIKLAR HOLDİNG GENEL KURULUNDA NELER OLDU

Endeks24.com'da yer alan habere göre, 13 Eylül Cuma günü yapılan Işıklar Enerji genel kuruluna Rıza Işık’ın gerginliği damga vurdu.

Toplantıda, 2024 yılı finansal sonuçları, kâr dağıtım politikaları ve yönetim kurulu üyelerinin seçimi gibi kritik gündem maddeleri görüşüldü.

Genel kurulda, Rıza Işık’ın kendi şirketinden pay almak yerine, esas sözleşme değişiklikleri ile yönetimde kalmaya çalıştığı iddia edildi.

Bu durum, yatırımcıların tepkisini çekerken, Işık’ın yönetimdeki geleceği belirsizliğini koruyor.

Emniyet ve SPK yetkililerinin de bulunduğu toplantıda, yapılan yorumlara göre Rıza Işık’ın yönetimdeki sonunun yaklaştığı iddia edildi.

"İKİ YILDIR GENEL KURULLARI ERTELİYORDU" İDDİASI

Enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. ve Işıklar Holding A.Ş., finansal kriz ve yönetimdeki usulsüzlük iddiaları geçen aylarda gündeme oturdu.

Borsa İstanbul'da işlem gören Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. (CEMAS) ve Işıklar Holding A.Ş. bünyesinde yaşananlar sermaye piyasalarında endişe yarattı.

Her iki şirketin de değerli varlıklarını ilişkili taraflara düşük fiyatlarla devrederek, halka açık şirketlerin yönetim, denetim veya sermaye açısından ilişkili olduğu taraflarla, piyasa koşullarına aykırı fiyat, ücret veya şartlar içeren anlaşmalar yaparak kazanç aktarmalarını yasaklayan Sermaye Piyasası Kanununun 21. maddesine aykırı hareket ettiği iddia edildi.

Şirketlerin patronu Rıza Kutlu Işık, geçen aylarda hisselerinin büyük bir kısmını borsada satarak dikkat çekti. Bu strateji, şirketlerin ilk genel kurulunda yönetimin yatırımcılara devredilmesine yol açacaktı, ancak Işık'ın, bu durumu önlemek için iki yıldan fazla süredir genel kurulları ertelemeye çalıştığı öne sürüldü.

Bu durumun da pay sahiplerinin haklarını kullanmalarını engellediği şeklinde yorumlandı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol