En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isim açıkladı

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Yaklaşık 16 milyon emekli bu sorunun cevabını merak ediyor. Yüksek enflasyon ve alım gücündeki düşüş, emeklilerin temmuz zammındaki refah payı beklentisini artırıyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Milyonlarca emeklinin dikkatleri Temmuz ayında yapılacak zam oranına çevrildi. TÜİK'in mayıs ve haziran aylarında açıklayacağı enflasyon rakamlarının ardından emeklilerin zammı netleşecek.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammında 4 aylık kesinleşen zam oranı yüzde 18.72 olarak belirlenirken, 6 aylık enflasyon beklentileri yüzde 25-26 arasında yer alıyor.

Ancak, maaşlara refah payı eklenecek mi sorusu ise belirsizliğini koruyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, detaylarıyla konuyu açıkladı.

Sevinç, "Seçim sonrası emeklinin beklentisi de düştü, umudunu yitirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklama ise emeklileri hayal kırıklığına uğrattı.

Temmuzda refah payı sorusuna, 'Temmuza daha var' yanıtı geldi. Bu açıklama, daha önceki açıklamalardan da yeni bir şey olmayacağının anlaşılmasına neden oldu."

 Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç şu ifadeleri kullandı:

​ "Refah payı verilmesi şu anlamı taşıyor. Emekliler, temmuz ayında enflasyon farkıyla yüzde 25-26 bandında civarında zamma hak etmiş olacaksınız. Bunun üzerine yüzde 4-5 puan verilir mi? Aylıklarda ne kadar fark ediyor?"

"Örneğin siz 12 bin TL aylık alıyorsunuz, yüzde 25 ile 15 bin TL alacaksanız, refah payıyla 500-600 liralık ilave artış demek bu. Refah payı düşük oluyor, seyyanen zam beklentisi de az."

"Emeklinin maaşı 10 bin TL'de sıkıştı. Emeklinin geçimi çok zor. Bırakın emekliye, Türkiye yabancıya pahalı gelmeye başladı. Yabancı konut almıyor Türkiye'den."

"Emekliye yeni düzenleme beklemek çok zor görünüyor. Alt sınır aylıklarıyla ilgili biraz umut var.

En düşük emekli aylığı 10 bin TL'den 12 bin -13 bin TL olur diye tahmin ediyorum."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol