Gizli tanık ambulans ile kaçırılmış

‘Kumpas’ iddialarıyla gündemde olan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında ‘gizli tanık’ olduğu belirtilen Serdar Sertçelik’in yurt dışına nasıl kaçtığı merak konusuydu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Gazeteci Saygı Öztürk, Sertçelik’in kaçırılma planını Sözcü’deki yazısında kaleme aldı.

Sertçelik’in ‘gizli tanık’ olma sürecini anlatan Öztürk şunları yazdı:

“Çete içinde yer alan sıradan kişiler bile tutuklanırken, çetenin ikinci adamı olduğu öne sürülen Sertçelik’in tutuklanmaması, elektronik kelepçe takılıp ev hapsine çarptırılması, örgüt içinde bu kişinin gizli tanık olduğu şüphesini yarattı. Ev hapsinde olmasına rağmen defalarca evden ayrıldığı saptanan Serdar Sertçelik, 20 Kasım’da gece bir kız arkadaşıyla çorbacıya gittiği, evden ayrılmasına rağmen kelepçenin sinyal vermemesi de dikkat çekti.

EVDEN GECE AYRILDI

Serdar Sertçelik’in 27 Kasım’da kaçırılması planlandı. Çorbacıda bulunduğu sırada ayağından vurulan ve bu yüzden bacağı alçıya alınan Sertçelik’e, sanki hastaneye götürülüyormuş süsü vermek için önce ambulans ayarlandı.

Elektronik kelepçe evden 100 metre uzaklaşınca sinyal vereceği bilindiği için çıkarıldı. Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik bölümünün uyarısı üzerine eve giden karakolda görevli polis, Sertçelik’in evde olmadığını belirledi ve durum Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildirdi.

YER DEĞİŞTİRİYOR

27 Kasım’da evinden ambulansla ayrılan Serdar Sertçelik’in İstanbul’a götürüldüğü, daha sonra ise izini kaybettirdiği anlaşıldı. Gelişmeleri yakından izleyen bir kaynak, Sözcü’ye şunları söyledi:

“Serdar Sertçelik 20 Kasım’da lokantada vurulmuştu. Sonra hastane ve ev istirahati süreci başladı. 27 Kasım’da evden ayrılan Serdar’ın yurtdışına ne zaman çıktığı bilinmiyor. Edindiğimiz bilgilere göre önce Yunanistan’ın Kos Adası’na geçtiği, buradan Atina’ya gittiği, kendisine Atina’da Bulgar pasaportu verildiği bilgisi var. Bir ara Paris’te bulunduğu, daha sonra Karadağ’da olduğunu bazı telefon konuşmalarında söylediği kişiler var. Olayın içindeki bazı kaçaklar Dubai’de bulunuyor. Sertçelik’in de Dubai’de olma olasılığı yüksek.”

Serdar Sertçelik’in kaçırılmasının planlanması ve uygulanmasıyla ilgili olarak HTS kayıtları ve irtibatları nedeniyle biri Organize Şubede görevli M. ile üç sivil gözaltına alındı. Bunların Sertçelik’in kaçırılmasıyla ilgilerinin olup olmadığı soruşturma sonucu belli olacak.”

‘GİZLİ TANIK YAPILMASI HATALIYDI’

Öte yandan yazıda Öztürk’e konuşan bir emniyet görevlisi Sertçelik ‘gizli tanık’ yapılmasının hatalı olduğuna dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı: “Hem örgütün ikinci adamı olacak hem bir çok olayın içinde yer alacak, sonra bunu gizli tanık yapacaksınız. Bu son derece hatalı bir uygulama. Olsa olsa itirafçı yapılırdı. Burada görevlilerin hatası var.”

YAZININ TAMAMI

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol