İş dünyasından 19 Mayıs mesajı: Bize düşen görev, gençlerimize güvenerek, onlara yol açmaktır

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için pek çok kişi ve kurumdan kutlama mesajları paylaşılıyor. İş dünyasının temsilcileri de yayımladıkları mesajlarla 19 Mayıs'ı kutladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İş dünyasının temsilcileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yayımladıkları mesajlarla kutladı.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU: GENÇLERE GÜVENMELİYİZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yayınladığı mesajında gençlerin Türkiye’nin geleceğinin teminatı olduğunu vurgulayarak, aydınlık, gelişmiş, büyük Türkiye hedefinin, gençlerin eliyle şekilleneceğini söyledi.​

"İş dünyası gençlere güvenmeli ve onlara yol açmalı"

Hisarcıklıoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi: "Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun’a çıkarak, bağımsızlık mücadelemizin ateşini yakmış ve bu anlamlı günü, gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir. Atatürk, geleceği gençlerin ellerinde, yüreklerinde görmüş ve onlara daima güvenmiştir. Bizler de bu düşüncenin ışığında biliyoruz ki Türkiye’nin geleceğinin teminatı ve güzel günlerin mimarı gençlerimizdir. Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için en büyük potansiyelimiz gençlerimiz olacaktır. Türk iş dünyası olarak bize düşen görev, gençlerimize güvenerek, onlara yol açmaktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin tesisi yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, Türk iş dünyası adına, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olmasını diliyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum.”

TİSK BAŞKANI AKKOL: GELECEK, GENÇLERİN ELLERİNDE ŞEKİLLENİYOR

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yayınladığı mesajda; “Bizler, gençlerimizi geleceğe bugünden hazırlamanın, çağa uygun yetkinliklerle donatmanın, vatanseverlikle dolu ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.’’ dedi.

‘’19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak Türk milletinin bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk, gençlerin ülkemizin geleceği olduğunu ve onlara büyük görevler düştüğünü her fırsatta vurgulamıştır. Gençliğe olan güvenini ve inancını dile getirmiştir. 19 Mayıs gibi anlamlı bir günü gençlik bayramı olarak kutlamak ülkemizin kaderinin ve geleceğinin, gençliğin elinde olduğu vurgusu açısından da çok önemlidir.

Bizler, gençlerimizi geleceğe bugünden hazırlamanın, çağa uygun yetkinliklerle donatmanın, vatanseverlikle dolu ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.  İşverenler olarak gençlerimizi her alanda desteklemek ve onları daha iyi bir geleceğe hazırlamak için çalışmaya ve ülkemizin daha güzel yarınları için fayda üretmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Konfederasyonumuz ve şahsım adına, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı ve minnetlerimi sunuyorum.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız tüm gençlerimiz ve ulusumuz için kutlu olsun.”

TÜSİAD: ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM SEFERBERLİĞİNİ HAYATA GEÇİREBİLMELİYİZ

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinden (TÜSİAD) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yapılan açıklamada da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün miras bıraktığı Cumhuriyet değerleriyle bugün de gençlere ilham vermeye ve yol göstermeye devam ettiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesini aşma hedefine ulaşmanın yolu fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerimizden geçiyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ekonomik ve sosyal kalkınmayı başarmış, demokratik ve laik bir hukuk devleti Türkiye için bilim temelli çağdaş bir eğitim seferberliğini hayata geçirebilmeliyiz."

Açıklamada, Cumhuriyet değerlerini özümsemiş, özgür, cesareti ve öz güveni yüksek gençlerin Cumhuriyeti ve demokrasiyi kararlılık ve azimle koruyup güçlendirecekleri belirtildi.

Genç nesiller için potansiyellerini hayata geçirebilecekleri bir ülke iklimini yaratmanın herkesin birinci sorumluluğu olduğu aktarılan açıklamada, "Bu doğrultuda ekonomik açıdan gelişmiş, özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne dayalı, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmadan tüm eşitsizliklerle mücadele eden, çevreye ve iklim krizine duyarlı bir ülke ortamı için kararlılıkla çalışmaya devam etmeliyiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun." ifadelerine yer verildi.

İSO BAŞKANI BAHÇIVAN: 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise X sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bahçıvan, bugünün Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin 105. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Bahçıvan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktası olması dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir gururla kutladıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı günde, kurtuluş meşalesini yakan Atatürk'ün gençlere söylediği 'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz' sözlerini bir kez daha hatırlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygıyla anıyorum. Gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı gönülden kutluyorum."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol