Milyon dolarlık park yeri

Mahalledeki park yeri 1,3 milyon dolara, yani 44 milyon 118 bin 490 liraya satıldı. 

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Çin’in özel idari bölgelerinden biri olan Hong Kong, finansal merkezleri, uluslararası iş fırsatları ve dinamik kültürel yapısıyla sürekli olarak yüksek talep görüyor. 

Hong Kong, hem yerli hem de yabancı yatırımcılar ya da metropoliten bir alanda yaşamak isteyenler için cazibe merkezi. 

Sınırlı toprak alanı ve yüksek nüfus yoğunluğu ise mülk fiyatları ve kira bedellerinin oldukça yüksek olmasına neden oluyor.

Şehirde mülk fiyatları ve kira bedelleri oldukça yüksekken, haliyle park yerleri de bu yüksek maliyetlerden nasibini alıyor.

Hong Kong’daki asıl problem arabanızı nereye park edeceğiniz.Özellikle ‘The Peak’ semti, Hong Kong Adası'nda yer alan ve şehrin en prestijli bölgelerinden biri olarak bilinen lüks bir yer.

Bu bölgede bulunan park yerleri, yalnızca konut sakinlerine değil yüksek gelirli bireyler ve iş insanlarına da hitap eden bir kompleks içinde yer alıyor. 

Bu durum, lüks araç sahipleri arasında park yeri satın alma yarışını körüklüyor ve park yerleri satışını bir sektör haline getiriyor.

The Peak'teki Mount Nicholson'ın küçük mahallesindeki bir park yeri 1,3 milyon dolara, yani 44 milyon 118 bin 490 liraya satıldı. 

Bir park yeri için önceki dünya rekoru ise Ekim 2019'da 33 milyon lirayla, Hong Kong'da kırılmıştı. Üstelik pahalı park yerleriyle ünlenen tek ülke Çin değil!

Park yerlerinin sınırlı olması ve yüksek maliyetler ile kullanıma sunulmaları, sadece Çin’e özgü bir problem değil.

Güneydoğu Asya’da bulunan küçük bir ada ülkesi olan Singapur’da da park yeri büyük bir sorun. Hatta başkent Singapur’da Hamilton Parks isimli 30 katlı lüks binalarda oturan vatandaşlar, lüks araçlarını araba asansörleri ile evlerine park etmek durumunda kalıyor.

Hamilton Parks isimli apartmanlardaki dairelerin fiyatlarının ise 6 milyon sterlin ila 15 milyon sterlin arasında değişiklik gösteriyor. Bu da Türk lirasıyla yaklaşık 667 milyon 244 binlik bir fiyat demek.

Kısıtlı toprak alanı ve verilere göre kilometrekare başına düşen 8 bin 155 kişi ile dünyanın nüfus yoğunluğu en fazla olduğu ülkelerinden biri olan Singapur’da da tıpkı Çin’deki gibi dikey yerleşim planları uygulanıyor.

Şehirdeki arazi kıtlığı ve artan nüfus, yüksek binaların inşasını ve çok katlı konut projelerinin yaygınlaşmasını zorunlu kılıyor. Hamilton Parks gibi lüks apartman kompleksleri ise bu ihtiyacı karşılamak için tasarlanmış yüksek yapı örneklerinden. Ancak bu tür yerlere tahmin edileceği üzere yalnızca yüksek gelirliler erişebiliyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol