Şanlıurfa'daki kaçak elektrik krizi Ankara'ya kadar uzandı!

Türkiye genelinde elektrikte kaçak kayıp oranının en yüksek olduğu Büyükşehir Şanlıurfa Külliye’nin gündemine kadar geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Son dönemde Tivnikli ailesine ait Dicle Elektrik (DEDAŞ) birçok kaçak kullanıcının polis ve jandarma eşliğinde elektriğini kesmesiyle gündeme gelmişti.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre her yıl milyarlarca liralık kayba neden olan kaçak elektrik kullanımında şirketin faturayı ödemeyenin elektriğini kesmesi bölgede AKP’ye yönelik tepkilere neden oldu.

Bölgede tepkiler yükselince de devreye AKP Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ girdi. Külliye’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz eşliğinde toplantı düzenleyen iktidar konuya el attı.

Bekir Bozdağ toplantıyla ilgili “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında; Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı ile Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır milletvekillerimiz; ilgili kurum temsilcilerimiz ve DEDAŞ yetkililerinin katılımıyla, bölgemizdeki ve ilimizdeki enerji sorunları ve çözüm önerileri üzerinde kapsamlı bir değerlendirme yapıldı” ifadeleri kullanıldı.

Toplantıda Tivnikli ailesinin söz konusu kaçak elektrik kullanımına karşı kesin tavrı olduğu öğrenilirken Bekir Bozdağ’ın bunun bölge halkının tepkisini çekmeden yapılması gerektiğini vurgulaması dikkat çekti.

Yapılan görüşmelerin ardından bölgede kaçak elektrik kullananlara karşı nasıl bir tavır alınacağı merak konusu oldu. 

EBUBEKİR TİVNİKLİ KİMDİR

Son 20 yılda yaptıkları yatırımın daha fazlasını önümüzdeki 3 yılda yapacaklarını söyleyen Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli, “3 yılda 3 milyar dolar yatırım yapacağız” dedi.

35 yaşındaki Ebubekir Tivnikli, Türkiye’nin en genç patronlarından. Babası Abdullah Tivnikli’nin vefatının ardından 4 yıl önce, 31 yaşında Türkiye’nin büyük enerji ve gıda gruplarından Eksim Holding’in başına geçti.

10 bin kişiye istihdam sağlayan, geçen yılı iki kattan fazla büyüyerek 80 milyar TL ciroyla kapatan holdingin kaptan koltuğunda oturan Tivnikli, aile işinde çalışmaya küçük yaşlarda başladığını anlatıyor.

Babasının rahatsızlığında işleri yöneterek tecrübe kazandığını söyleyen Tivnikli, Eksim’in önümüzdeki dönemde daha agresif büyüyeceğini ifade ediyor. Babasının vefatının ardından iki yıl boyunca büyük yatırım kararı almayıp beklemeyi tercih ettiğini anlatan Tivnikli, iki yolun sonundaysa start up yatırımları, Eksun Gıda’nın halka arzı ve Aslı Börek’in satın alması gibi önemli yatırımları hayata geçirdiklerini söylüyor.

“Kendimizi yatırım holdingi olarak konumluyoruz, yatırım iştahımız yüksek” diyen Tivnikli, enerji, gıda ve girişim sermayesinde büyümeye devam edeceklerini, bunun yanında iki yeni sektöre daha girmeyi istediklerini belirtiyor.

Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli; 2023’ten bu yana 10 girişime daha yatırım yapmayı planladıklarını ifade ediyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol