Vedat Aşçı, Kaya Sabancı kavgasında ifadeler ortaya çıktı: Bana ana avrat küfür etti

Kaya Sabancı ve Mandarin Otel'in sahibi Vedat Aşçı arasında yaşanan kavgayla ilgili ifadeler ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Vedat Aşçı ifadesinde, "Kaya Sabancı insan içinde bağırarak 'geçmişte küfür ettim, şimdi de ediyorum, etmeye de devam edeceğim' diyerek küfürlerle beni tartakladı.

Kendimi korumak için Kaya Sabancı'yı ittim. Kendisi de kuvvetle muhtemel alkollüydü ve yüz üstü yere düştü" dedi.

Olay anında Sabancı'ya müdahale eden paramedik G.Ç. ise ifadesinde ihbarın ardından 20 dakikada olay yerine ulaştıklarını, kendilerini engelleyecek herhangi bir durumla karşılaşmadıklarını söyledi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy'de bulunan Mandarin Otel ve tatil sitesinin içinde evi bulunan 72 yaşındaki Kaya Sabancı, Mandarin Otel'in sahibi Vedat Aşçı ile kavga etti. Kaya Sabancı, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

''HİÇKİMSE OLUMSUZ BİR DAVRANIŞTA BULUNMADI'

Yaşanan olaya ilişkin ifadelere Sabah'tan Halit Turan ulaştı. Olay gününde Kaya Sabancı'yı hastaneye götüren paramedik G.Ç. ifadesinde ihbarı almaları üzerine olay yerine ulaşmalarının yaklaşık 20 dakika sürdüğünü, bina girişinde hiçbir personelin kendilerini bekletmediğini söyledi.

G.Ç., "Otel ana girişinde beklemeden direkt olarak olay mahalline indik. Hiç kimse olay yerine gidişimizi ve hastaya müdahalemizde görevimizi etkileyecek olumsuz bir davranışta bulunmadı" dedi.

M.S. de ifadesinde Sabancı'nın Aşçı'ya "Sen beni davet etmedin ama ben inadına geldim" dediğini, yan tarafa döndüğünde itişme yaşandığını gördüğünü, Sabancı'nın yere düştüğünü gördüğünü söyledi.

'KÜFÜR EDEREK BENİ TARTAKLADI'

Vedat Aşçı ise ifadesinde yıllar önce Kaya Sabancı'nın siteden bir ev satın aldığını, psikolojisinin bozuk olduğunu, aşırı alkol kullandığından dolayı çok dengesiz hareketlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Aşçı, tüm çalışanların Sabancı'nın psikolojik durumunu bildiği için kendisini alttan alarak yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti.

"SEN BENİ DAVET ETMEDİN AMA BEN İNADINA GELDİM"

Aşçı, "Davet alanına tek başıma gittim. Tanıdık misafirlerle selamlaştım. Site sakinlerinden M. S. ile karşılaştım ve ayaküstü sohbet etmeye başladık. Biz sohbet ederken Kaya Sabancı bir hışımla yanıma gelerek aslında davetli olmasına rağmen bana 'sen beni davet etmedin ama ben inadına geldim' diyerek ana avrat ağır sinkaflı küfürlerle beni tişörtümden tutarak, omzumdan ve kolumdan çekiştirerek tartaklamaya başladı."

"Kendisine benden uzaklaşmasını, bana geçmişte de sürekli küfürler etmişsin buna son ver dedim. Bunun üzerine Kaya Sabancı insan içinde bağırarak geçmişte küfür ettim, şimdi de ediyorum, etmeye de devam edeceğim diyerek küfürlerle beni tartaklamaya devam etti ve daha çok hiddetlenmeye başladı ve bana vurmaya başladı. "

"KENDİSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM"

"Anlımda yumruk izi, ezik oluştu, kollarımda ve sırtımda yaralar oluştu. Ben de kendimi korumak için Kaya Sabancı'yı ittim. Kendisi de kuvvetle muhtemel alkollüydü ve yüz üstü yere düştü. Ben de daha fazla olayların büyümemesi için davet alanından ayrıldım. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

KAYA SABANCI NE DEMİŞTİ?

Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Kaya Sabancı, "Bunlar sokaktaki eşkıyalar değil, zengin eşkıyalar. Darp edildik. Ben restoran açılışına gittiğimde yanındaki kişiye merhaba Mustafa dedim, Vedat Aşçı beni gördü, "Ulan sen buraya mı geldin?" deyip, gözümün üzerine yumruk attı." dedi.

Yere düştüğünü ve tam üç dakika kimsenin kendisine yardım etmediğini belirten Sabancı, "Daha sonra bir kadın bana yardıma geldi. Ben akşam zaten davetliydim açılış olduğu için; davet edilmesem yine gitmezdim.

Vedat Bey, kapıya söylese "Bu adamı almayın" diye o bana daha büyük hakaret. Ama öyle bir talimat verse ben döner giderim, girmezdim içeri" ifadelerini kullanmıştı.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre, restoranının açılışı için özel bir davet veren Vedat Aşçı, Kaya Sabancı’yı konuk listesine eklemedi.

Bunun üzerine gecenin ilerleyen vakitlerinde alkollü bir şekilde mekana gelen Sabancı, kalabalığın içinde Aşçı’ya "Şerefsiz, sen kendini ne zannediyorsun da beni davet etmezsin, pez***" diyerek tokat attı.

Tavırlarının ve küfürlerinin dozajını artıran Sabancı’ya mekan güvenliği müdahalede bulundu. O sırada çıkan arbedede ise Kaya Sabancı, güvenlikler tarafından darp edildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol