Yasak aşk, rüşvet, uyuşturucu: Türkiye'nin konuştuğu hakime erişim engeli

Adana Adliyesi'nde rüşvet, skandal, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi skandallara Türkiye gündemine oturan kriminal Hakime Gül A., hakkındaki haberlerin kaldırılması için Ankara sulh ceza hakimliğine başvurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Mehmet Tuna Kaya ise kriminal olaylara karışan Gül A. hakkındaki haberlere 'objektif olmayan biçimde suçlayıcı' ifadeler içerdiği gerekçesiyle erişim engeli kararı verdi. Sulh Ceza Hakimi, HSK'nın Gül A. hakkındaki ihraç kararını görmezden geldi.

Sabah'ın Türkiye gündemine taşıdığı ve görev yaptığı Edirne ile Adana'da 2017'den bu yana şantaj, ölüm planı, tehdit, rüşvet gibi birçok suça karıştığı iddiasıyla geçtiğimiz ay HSK tarafından ihraç edilen kriminal hakime olayının yankıları devam ediyor.

Adı birçok skandala karışan Hakime Gül A., hakkında çıkan haberlerle ilgili yayın yasağı aldırmak için harekete geçti.

Eşi Gaziantep'te görev yapan kendisinin de son görev yeri Adana olan Gül A. hakkında çıkan bazı haberlerle ilgili haber linklerine erişim engeli kararı için sulh ceza hakimliğine başvurdu.

MAHKEMEDEN KRİMİNAL HAKİME KABUL

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre Gül A.'nın kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle söz konusu haberlere erişim engeli talebi Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi.

Dosyalardan beraat karşılığında rüşvet aldığı, iş adamını tehdit ettiği ve adliyede uyuşturucu partisi düzenlemesi iddiaları ile açığa alınan hakime Gül A.'nın talebi, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Mehmet Tuna Kaya tarafından, suçlayıcı ifadelerle haberler yapıldığı ve objektif olmayan biçimde suçlayıcı ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle kabul edildi.

HSK'NIN KARARINI GÖRMEZDEN GELDİLER

Sulh Ceza Hakimliği Hakim Gül A.'nın HSK tarafından işlediği suçlardan dolayı ihracını da görmezden geldi.

Öte yandan Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği ek kararın da Gül A.'nın bazı sitelerdeki haberlerinde kaldırılması isteğini içerdiği, verilen kararın Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği kararına istinaden olduğu öğrenildi.

Adana Adliyesi, Hakime Gül Altınok'un karıştığı skandal suçlarla çalkalanıyor.

* Hakime Altınok, başsavcı vekili ve bir hakimle birlikte adli emanetten uyuşturucu aldı. Hakimler bu uyuşturucular ile makam odasında parti yaptı.

* Evli olan Altınok, 5 yıldır dost hayatı yaşadığı sevgilisinin hapis cezası almasını engellemek için Osmaniye'de savcı Fatih Arslan'a 500 bin TL rüşvet verdi. Savcı Arslan, bu rüşvetin ardından iş insanı Server Leventoğlu hakkında beraat mütalaası hazırladı.

Adana Adliyesi'nde rüşvet, skandal, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi skandallara Türkiye gündemine oturan kriminal Hakime Gül A., hakkındaki haberlerin kaldırılması için Ankara sulh ceza hakimliğine başvurdu.

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Mehmet Tuna Kaya ise kriminal olaylara karışan Gül A. hakkındaki haberlere 'objektif olmayan biçimde suçlayıcı' ifadeler içerdiği gerekçesiyle erişim engeli kararı verdi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol