Vakıflar'dan Ali Yerlikaya'nın oğlunun kiraladığı daire ile ilgili açıklama

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın oğlunun kiraladığı daireye ilişkin, "Söz konusu daire, 2019 yılında ihale ile kiralanmış olup her yıl yüzde 25 kira artırımı yapılmıştır. 2024 yılı sonunda da 5'inci yılını dolduracak ve emsal değerine getirilecektir" açıklamasında bulundu

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın oğlunun kendilerinden kiraladığı daire hakkında bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, VGM'nin mazbut vakıflara ait taşınmazların yönetiminden sorumlu olduğu ve Genel Müdürlüğe ait taşınmazların kiralarının yasal mevzuat ve piyasa koşullarına göre adil, şeffaf bir şekilde belirlendiği aktarıldı.

Bazı basın yayın organlarındaki haberlerde yer alan İstanbul'daki söz konusu taşınmazın "ecdat mülkleri"nden olduğu ve yönetiminin kurum tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuz, özel bütçeli bir kamu kurumu olup, kiracılarımızla yaptığımız sözleşmeler özel hukuk kapsamında yapılmakta ve Borçlar Kanunu hükümlerine tabidir. Kurumumuz, Borçlar Kanunu'nun 344'üncü maddesi kapsamında her 5 yılda bir kira güncellemesi yapmakta olup, taşınmazların rayiç bedelleri üzerinden kiralanması için gereken hassasiyet ve özeni göstermektedir.

Haberde geçen söz konusu daire, 2019 yılında ihale ile kiralanmış olup her yıl yüzde 25 kira artırımı yapılmıştır. 2024 yılı sonunda da 5'inci yılını dolduracak ve emsal değerine getirilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğü tüm kiralama işlemlerinde adil, şeffaf ve hakkaniyetli hareket etmektedir."

NE OLMUŞTU?

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın oğlu Ahmet Yerlikaya’nın İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir dairede ayda sadece 6 bin 719 TL kira ödeyerek oturduğu ortaya çıkmıştı.

İnternette yayımlanan ilanlara göre 2019’dan beri kentin en gözde yerlerinden biri haline gelen 5. Levent’teki sitedeki daireler için 55 bin ila 95 bin TL arası kira isteniyor.

Site Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı olan ve Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadyum arazisi üzerine yaptığı inşaatta 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle bilinen Aziz Torun’un şirketi tarafından inşa edilmiş

Birgün‘den İsmail Arı'nın haberine göre Aziz Torun’un sahibi olduğu Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) internet sitesinde Yerlikaya’nın oturduğu site şöyle anlatılıyor:

“5 Levent, mevcut ve planlamakta olan büyük toplu ulaşım projelerinin ve metro hatlarının kesişim noktasında yeni bir kavşak noktası olarak dikkat çekmektedir.

Lokasyonu ve konsepti ile ‘daha iyi bir yaşam’ vaadi sunan 5 Levent’te geniş sosyal alanlar kapsamında araç ve yaya yollarının yanı sıra koşu parkurları, bisiklet yolu, süs havuzu ve göletler; dinlenme alanları, festival meydanı, amfi tiyatro, basketbol, futbol sahası ve tenis kortları yer almaktadır.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol