Teknoloji şirketini nakliyeciler fena dolandırdı

Pendik’te faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi, sahte çek skandalına karıştı. Şirketin bir nakliye firmasıyla yaptığı ortaklıkta ücret olarak 3 milyon TL değerinde çek aldılar. Çeklerin sahte çıkmasıyla dolandırıldıklarını anlayan şirket olayı yargıya taşıdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türkiye'de faaliyet gösteren yeni nesil bir teknoloji şirketi, yaklaşık bir sene önce bir nakliye firmasıyla mal alışverişi için el sıkıştı.

Ödeme için nakliye firmasının sahibi olan Yunus G'nin de imzasını taşıyan 3 milyon TL değerindeki çekleri kabul eden teknoloji şirketi, bir süre sonra kağıtların sahte olduğunu anlayınca ortalık karıştı.

ŞİRKETİ BAŞKASINA DEVRETMİŞ

Şirketin Genel Müdürü Ömer Ragıp Ö., bu duruma karşı savcılığın yolunu tutarak firma sahibi Yunus G'den şikayetçi oldu.

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli Yunus G'nin şirket hisselerini Deniz Y'ye devrettiği ortaya çıktı. Bu nedenle yeni sahip Deniz Y. de dosyaya şüpheli sıfatıyla dahil edildi.

Şüpheli Deniz Y. savunmasında söz konusu şirket ile herhangi bir ticari ilişkisinin bulunmadığını söyleyerek üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Savcılık, şüpheli Yunus G. hakkında yakalama kararı çıkardı.

SAVCILIKTAN "PLANLI DOLANDIRICILIK" TESPİTİ

Savcılık, soruşturma kapsamında dikkat çeken tespitlerde bulundu. Buna göre şüpheli şirket hisselerinin çekler düzenlendikten sonra şüpheli Yunus G'den şüpheli Deniz Y'ye aktarılması, çek ödeme tarihlerinin şirket devrinden sonraki tarih olacak şekilde düzenlenmesi, şüpheli Deniz Y'nin suçlamayı kabul etmediğini belirtmiş ise de, hisse devir sözleşmesindeki imzanın kendisinin eli ürünü olduğunun hakkında yürütülen diğer soruşturma dosyalarında alınan bilirkişi raporu ile belirlenmesi, çekin karşılıksız olduğuna dair ilgili banka cevapları değerlendirildiğinde şahısların atılı suçu işledikleri anlaşıldı.

3 MİLYONLUK SAHTE SENEDE 10 YIL HAPİS TALEBİ

Ödememe kastıyla hareket ederek müşteki firmadan ürün alıp, 84 bin 665 dolar (yaklaşık 3 milyon TL) zarara uğratan şüpheliler Yunus G. ve Deniz Y'ye "Kooperatif Yöneticilerinin Kooperatifin Faaliyeti Kapsamında Dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol